Retete de Craciun

#fursecuri #retete craciun #craciun #retete

Doua retete de fursecuri ideale pentru Craciun

Fursecurile sunt cele mai indragite deserturi in perioada sarbatorilor de iarna. Sunt simplu de preparat, aromate, satioase si au parfum specific ce aduce mai aproape magia sarbatorilor. Iata doua retete de fursecuri pe care le poti incerca pentru masa de Craciun. Daca ai oaspeti importanti cu siguranta ii vei impresiona. 

Fursecuri cu caramel si nuci pecan

Reteta are un grad de dificultate redus, insa rezultatele intrec asteptarile, micile prajiturele reusesc sa ii multumeasca chiar si pe cei mai pretentiosi dintre oaspeti. Iata detaliile importante:

  • timp pregatire: 30 minute
  • timp racire: 2 ore
  • coacere: 10 minute la 180℃
  • portii: 36

Ingrediente

  • 1 ou
  • ½ ceasca unt moale
  • ⅔ cesti zahar
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 ceasca faina
  • ⅓ ceasca cacao pudra
  • ¼ lingurita sare
  • 16 caramele de vanilie
  • 3 linguri frisca lichida
  • 1 ¼ cesti nuci pecan maruntite
  • ½ ceasca ciocolata menajera

Mod de preparare:

Separa oul. Pune albusul si galbenusul in boluri diferite. Acopera si da albusul la frigider, pana il vei folosi. Intr-un vas mare bate untul moale pentru 30 de secunde cu un mixer electric. Adauga zaharul si continua sa amesteci. Cand compozitia devine omogena adauga galbenusul, laptele si vanilia. Continua sa mixezi la viteza mica pentru cateva minute. 

In alt bol amesteca  faina, pudra de cacao si sarea. Combina ingredientele uscate cu cele umede mixate anterior, amesteca pana compozitia devine uniforma. Pune aluatul intr-o folie de plastic si da-l la frigider pentru doua ore. 

Incalzeste cuptorul la 180℃. Pregateste o tava de copt, ungand-o cu un strat fin de grasime. Intr-un vas mic, pune caramelele si frisca, tine-le la foc mic pana obtii o compozitie omogena, dupa care da vasul deoparte. 

Scoate albusul de la frigider si bate-l spuma. Scoate  aluatul de la rece si portioneaza-l in 36 de bile. Ruleaza fursecurile prin albus, apoi prin nucile pecan maruntite. Folosind degetul fa o adancitura in centrul fiecarei prajituri. 

Pune fursecurile pe tava si da-le la cuptor pentru 10 minute.  Dupa ce se racoresc umple compozitia cu caramel (daca aceasta s-a intarit, mai pune-o la foc pentru cateva minute). 

La final, topeste ciocolata si decoreaza cu fire fine de ciocolata fiecare fursec.

Fursecuri umplute cu gem

  • timp pregatire: 25 minute
  • timp racire: 1 ora
  • coacere: 10 minute 180℃
  • portii: 30

Ingrediente:

  • ⅔ ceasca unt moale
  • ½ ceasca zahar
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 ½ cesti faina
  • 2 albusuri de ou batute usor
  • 1 ceaca alune de padure sau nuci pecan maruntite
  • ½ ceasca gem de fructe

Mod de preparare:

Intr-un bol mare mixeaza untul moale pentru 30 de secunde. Adauga zaharul si continua sa amesteci pana obtii o pasta omogena. Incorporeaza bine galbenusurile de ou si vanilia. Adauga faina, cata suporta robotul de bucatarie. Infoliaza aluatul obtinut in folie de bucatarie si da-l la frigider pentru o ora. 

Pregateste cuptorul, setand temperatura la 180 ℃. Adauga folie de copt pe tava si unge-o cu strat fin de grasime. Scoate aluatul de la frigider si portioneaza-l. Formeaza 30 de bile, si da-le prin albusul de la ou batut usor. Trece apoi bilele prin nucile maruntite. Formeaza o adancitura cu degetul mare. Da fursecurile astfel decorata la cuptor timp de 10 minute. Lasa-le sa se racoreasca, cand sunt bine racite umple-le cu gem!

Aceste retete de fursecuri sunt simple, sanatoase si pot completa orice meniu atent gandit!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea