Ingrediente:
-5 kg de fleica de porc
-50 grame de sare grunjoasa
-10 grame de piper boabe macinat proaspat
-150 grame usturoi
-5 grame cimbru uscat
-10 metri mate de porc
-50 ml de apa rece
-condimente: boia, seminte de chimen, fenicul, coriandru, fulgi de ardei iute, rozmarin.
Cum se prepara carnatii de casa
Mai intai spala matele, apoi lasa-le intr-un vas cu apa rece si trei linguri de otet. Se iau bucatile de carne si se taie in cuburi mici pentru a le introduce in masina de tocat. Se toaca carnea foarte bine si se pune intr-un castron, iar deasupra ei se adauga sarea, piperul si codnimentele. Se toarna apoi si apa rece si se framanta totul foarte bine. La final trebuie sa rezulte o compozitie omogena, pufoasa si usor lipicioasa.
Se scurg matele de apa. Se ruleaza primul mat pe accesoriul pentru carnati al masinii de tocat, dupa care se pune carnea in masina de tocat si se incepe umplerea matelor. La final acestia se pun la uscat pentru trei zile, apoi sunt gata.