Oscar

#heath ledger #mickey rourke #slumdog millionaire #regizor #film #actor #surprize #dezamagiri #premii #oscar

Surprize, surprize... la Oscar

In fiecare an, la premiile Oscar avem favoriti, favorite si 'restul lumii'. Favoritii sunt nearabdatori, siguri ca vor inhata premiul, in timp ce 'restul lumii' spera la o minune. Anul acesta, printre favoriti se numara drama Slumdog Millionaire - nominalizata la categoria " cel mai bun film ", Mickey Rourke pentru "cel mai bun actor principal" si Heath Ledger pentru "cel mai bun actor intr-un rol secundar". Dar nimic in lume nu este 100% sigur, mai ales Oscarurile, iar lista de mai jos demonstreaza acest lucru. Favoritii pot fi lasati in urma, iar premiile castigate de 'restul lumii'.


Dolly Parton, invinsa de Three 6 Mafia
Pentru: Cea mai buna melodie originala, 2006

Jumatate din succesul filmului Hustle & Flow se datoreaza muzicii rap molipsitoare, dar melodia 'It's Hard Out For Here for a Pimp' este mai buna ca balada lui Dolly Parton - 'Travelin' Thru'?! Nu credeam ca Academia Americana de Film simpatizeaza proxenetii.


Cate Blanchett, invinsa de Gwyneth Paltrow
Pentru: Cea mai buna actrita, 1999

Gwynnie a fost minunata in Shakespeare in Love, dar Cate a uimit criticii prin modul in care a interpretat rolul reginei Elizabeth. In cele din urma, muza (fictiva) a lui Shakespeare a triumfat peste regina britanica, demostrand ca fetele dragute au tot norocul din lume.


Tom Hanks si Nick Nolte, invisi de Roberto Benigni
Pentru: Cel mai bun actor, 1999

Dupa ce i-a “furat” lui Hanks (Saving Private Ryan) sansa de a castiga al treilea trofeu si favoritului, Nick Nolte, (Affliction) sansa primului premiu, starul din Life Is Beautiful a tinut un discurs intr-o engleza stalcita, in care spunea ca isi doreste sa “faca dragoste cu toata lumea”. Da..., chiar si cu Nolte.


A Streetcar Named Desire, invis de An American in Paris
Pentru: Cel mai bun film, 1952

Astazi pare o decizie gresita, dar la vremea respectiva totul avea sens: An American in Paris, un muzical vesel cu Gene Kelly in rolul principal, castiga marele premiu in fata dramei debutantului Marlon Brando - A Streetcar Named Desire.


Martin Scorsese, invins de Roman Polanski
Pentru: Cel mai bun regizor, 2003

Deloc surprinzator, tinanad cont ca Scorsese (Gangs of New York) nu a putut castiga nici cu Raging Bull sau Goodfellas. Marea surpriza a fost atunci cand filmul “incoronat” a fost The Pianist, regizat de Roman Polanski, un exilat al Hollywoodului dupa ce a fost acuzat in State de relatii sexuale intretinute cu o minora in 1977.


Goodfellas, invins de Dances With Wolves
Pentru: Cel mai bun film, 1991

Celeleate filme nominalizate fiind Awakenings, Ghost si Godfather: Part III, totul parea floare la ureche pentru capodopera mafiota a lui Martin Scorsese. In schimb, drama lui Kevin Costner – mai putin violenta, mult mai “epica”, mai putin a la Scorsese – a castigat marele premiu.


Ralph Fiennes, invins de Tommy Lee Jones
Pentru: Cel mai bun actor intr-un rol secundar, 1994

Prestatia lui Jones din filmul The Fugitive a fost intradevar buna, dar Fiennes a fost extraordinar in rolul sadicului Amon Goeth din Schindler's List (care a castigat sapte premii Oscar – printre care premiul premiul pentru cel mai bun film – dar niciun premiu pentru actorii sai).


All the President's Men, Network si Taxi Driver, invinse de Rocky
Pentru: Cel mai bun film, 1977

In film, Rocky, un luptator de strada, se lupta cu celebrul Apollo Creed si castiga. Acelasi lucru s-a intamplat si la Oscaruri. Stallone, un necunoscut pe vremea aceea, a castigat in fata unor celebritati precum Redford, Scorsese sau Lumet.


Jack Nicholson, invins de Adrien Brody
Pentru: Cel mai bun actor, 2003

Brody, starul din filmul The Pianist, a ramas socat, ca si restul lumii, cand l-a invins pe favoritul Jack Nicholson (About Schmidt). Uimit si bucuros, actorul a facut un gest pe care orice barbat sanatos l-ar fi facut in locul sau: A sarutat-o pe Halle Berry.

 

Toate nominalizatele invinse de Marisa Tomei
Pentru: Cea mai buna actrita intr-un rol principal, 1993

Aceasta categorie a starnit multe discutii de-a lungul timpului. Dar nimic nu se compara cu triumful Marisei Tomei, vedeta din filmul My Cousin Vinny, asupra actritelor Miranda Richardson, Joan Plowright, Vanessa Redgrave si Judy Davis.


Raging Bull, invins de Ordinary People
Pentru: Cel mai bun film, 1981

Cu o prestatie uluitoare din partea nou-venitului Timothy Hutton, aceasta drama regizata de Robert Redford a fost un knockout pentru pelicula lui Martin Scorsese.


Reds si On Golden Pond, invinse de Chariots of Fire
Pentru: Cel mai bun film, 1982

On Golden Pond a castigat premiile actorilor, iar Warren Beatty a obtinul premiul pentru cel mai bun regizor cu Reds. In momentul in care s-a anuntat castigatorul premiului pentru cel mai bun film, publicul a ramas uluit.


Brokeback Mountain, invins de Crash
Pentru: Cel mai bun film, 2006

Toata lumea a ramas blocata cand s-a anuntat castigatorul premiului pentru cel mai bun film din 2006. Chiar daca unele voci ‘calite’ din industria cinematografica au auntat ca drama impecabila Brokeback Mountain va pierde in fata peliculei Crash.

Saving Private Ryan, invins de Shakespeare in Love
Pentru: Cel mai bun film, 1999

Steven Spielberg regizeaza un film despre cel de-al Doilea Razboi Mondial, cu Tom Hanks in rolul principal si pierde in fata unei drame romantice despre Romeo si Julieta ?! Oare sa fi fost fantoma lui Shakespeare de vina? Sau super-campania de promovare initiata de Harvey Weinstein?

Urmareste trailerul filmuli Saving Private Ryan, cu Tom Hanks

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele