Oscar

#milk #drama #2009 #oscar #favorit #mickey rourke

Mickey Rourke - favorit la Oscar 2009

Actorii Mickey Rourke si Frank Langella sunt primii favoriti in cursa pentru un premiu Oscar in 2009, in timp ce Frost/Nixon, Milk si The Curious Case Of Benjamin Button se vor bate pentru titlul de cel mai bun film, potrivit criticilor de specialitate, informeaza imdb.com.

Mickey Rourke joaca rolul principal in drama lui Darren Aronofsky, The Wrestler, prezentata in premiera la Festivalul de la Cannes de anul acesta. In film, Rourke este Randy "The Ram" Robinson, un fost luptator profesionist care incearca sa-si faca un nume in circuitul independent de lupte. Actorul a fost foarte aproape de a castiga trofeul pentru interpretare la Cannes 2008. The Wrestler a castigat in schimb Leu de Aur la Mostra de la Venetia de anul acesta.

Frank Langella ii da viata fostului presedinte american Richard Nixon in filmul Frost/Nixon al regizorului Ron Howard. Filmul se concentreaza pe interviurile post-Watergate realizate de prezentatorul britanic David Frost cu fostul presedinte Richard Nixon.

Filme favorite la Oscar

Printre filmele care vor concura in februarie 2009 pentru trofeul Academiei Americane de Film, se numara filmul biografic Milk cu Sean Penn, drama The Curious Case Of Benjamin Button cu Brad Pitt in rolul principal si adaptarea cinematografica a celebrei piese de teatru Frost/Nixon.

Criticii pariaza inca de pe acum ca pe lista celor cinci actrite nominalizate la Oscar 2009 se vor afla si Cate Blanchette (The Curious Case of Benjamin Button) si Michelle Williams ( Wendy and Lucy ). Nominalizarile la premiile Oscar vor fi anuntate pe 22 ianuarie.

Urmareste trailerul filmului Frost/Nixon.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele