Oscar

#restul e tacere #nae caranfil #mungiu #oscar #film strain #propunere

Restul e tacere, in cursa pentru Oscar

67 de tari si-au anuntat propunerile la premiul Oscar pentru categoria Cel mai bun film intr-o limba straina . Pe lista a intrat si filmul lui Nae Caranfil , Restul e tacere , propunerea de anul acesta a Romaniei.

Cele cinci tari finaliste vor fi anuntate pe 22 ianuarie, iar gala de decernare a premiilor va avea loc dupa o luna, pe 22 februarie, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Printre peliculele care vor intra in aceasta cursa se afla si Waltz with bashir, regizat de Ari Folman. Filmul animat a fost considerat favorit la Cannes anul acesta.

Germania propune filmul The Baader-Meinhof Complex, cu romanca Alexandra Maria Lara si Bruno Ganz in rolurile principale. Italia vine cu Gomorra de Matteo Garrone iar Bosnia Hertegovina cu Snow de Aida Begic.

Anul trecut, propunerea Romaniei pentru Oscar a fost pelicula 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, in regia lui Cristian Mungiu.

Povestea filmului Restul e tacere il are in centru pe tanarul Grig, fiul unei vedete a Teatrului National. Dar propriul sau bilant este oarecum dezamagitor. Prea scund pentru scena, prea timid cu femeile, prea excesiv in stilul de viata, fiul e pe cale sa comita greseala capitala, pacatul de neiertat in ochii tatalui: sa regizeze un film de cinema! Il viseaza ca pe cel mai grandios si mai lung film realizat vreodata. Va fi reconstitutirea fidela a razboiului cu turcii, prin care Romania isi cucerise independenta cu 35 de ani in urma.

Restul e tacere a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu la festivalul B-EST 2008 si premiul publicului la Gala B-EST.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

 

Urmareste trailerul filmului Restul e tacere

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele