Terapii alternative

#tantari #uleiuri esentiale #boli tantari #leacuri impotriva tantarilor

VIDEO Tantarii, cosmarul verii. De ce prefera anumite persoane si cum previi "atacul" cu ajutorul solutiilor naturale

Mancarimi, inflamatii, inrosiri ale pielii... Din pacate, neplacerile cauzate de tantari nu se opresc aici. Statisticile arata ca, la nivel mondial, tantarii sunt vinovati de decesul a peste un milion de persoane anual. Malaria, febra galbena, febra West Nile, encefalita sunt cateva dintre afectiunile care pot fi transmise de tantari. Din fericire, exista solutii naturale, eficiente si la indemana care alunga tantarii si ne feresc de disconfort.

Atractia tantarilor

Preferinta tantarilor pentru anumite persoane are un temei stiintific. Principalul argument pentru care tantarii sunt atrasi de anumite persoane tine de cantitatea de dioxid de carbon pe care acestea o degaja, scrie  Business Insider. Asadar, oamenii care expira mai mult dioxid de carbon, in special cei mai corpolenti, sunt victime  sigure ale tantarilor. De altfel, acesta este si motivul pentru care copiii sunt in general piscati mai putin decat adultii.

De asemenea, persoanele care fac exercitii fizice sunt mai predispuse ciupiturilor de tantari, caci, in timpul antrenamentelor,  in muschi se produce acid lactic, aceasta substanta fiind preferata de tantari. Mai mult, in timpul exercitiilor fizice si dupa, respiratia este mai profunda si accelerata, motiv pentru care este eliberata si o cantitate mai mare de dioxid de carbon.

Pana si de tipurile si volumul de bacterii care se gasesc in mod natural pe pielea fiecaruia dintre noi influenteaza comportamentul tantarilor.

Cercetatorii au descoperit ca un numar mare din putine specii de bacterii fac ca pielea sa fie preferata de tantari. Dimpotriva, un numar mare din multe specii de bacterii fac ca pielea sa fie ocolita de insecte.

Cele mai simple masuri

Cateva leacuri, testate de inaintasii nostri, te pot scapa de sacaitoarele ciupituri de tantari.

Galbenelele, muscatele, iarba matelor si rozmarinul, plantate in  gradina sau in ghiveci, sunt aliatul tau impotriva tantarilor. Pentru a alunga insectele, poti folosi, pentru odorizarea locuintei, ulei de bergamota, de melisa, de levantica sau de menta. 

Uleiul de menta poate fi folosit  si dupa intepaturile de tantari, pentru a combate disconfortul. Astfel, zece picaturi de ulei de menta amestecate cu cinci picaturi de ulei volatil de cimbru si 250 ml de suc de lamaie se vor adauga in cada.

De asemenea, varza, prazul si patrunjelul, folosite sub forma de cataplasme (planta maruntita pusa direct pe umflatura cu ajutorul unui tifon) te scapa de mancarimi.

Ce boli pot transmite tantarii

Bolile transmise prin vectori (tantarii, mustele, gandacii, capusele, dar si rozatoarele) sunt raspunzatoare pentru aproximativ 20% la suta dintre toate bolile infectioase.

Malaria este boala transmisa prin vectori cu cea mai mare mortalitate. in 2010 au fost inregistrate peste 660.000 de decese din cauza acestei boli.
In Romania, in 2011 au fost 40 de cazuri de malarie, iar in 2012 au fost notificate 32 de cazuri confirmate, toate fiind cazuri "de import", conform datelor oferite de Ministerul Sanatatii cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, celebrata in fiecare an la 7 aprilie.

Conform aceleiasi surse, boala transmisa prin vectori cu cea mai mare crestere in lume este insa febra galbena, cu o crestere de 30 de ori a incidentei in ultimii 50 de ani. In prezent, 40 la suta din populatia lumii este amenintata de febra galbena.

In 2012, o epidemie din insulele Madeira (Portugalia) s-a soldat cu peste 2.000 de imbolnaviri si au fost identificate 80 de cazuri de import in alte 10 tari europene. In Romania au fost doua cazuri confirmate in 2011 si alte trei in 2012, identificate la persoane care au calatorit in Thailanda si Madeira.

Sursa foto: gurumed.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare