Terapii alternative

#suc antiastenie #Carmen Bruma astenie #astenie de primavara #carmen bruma

Secretul lui Carmen Bruma pentru a combate astenia de primavara

Aproape jumatate din populatie se confrunta cu stari de slabiciune la inceput de primavara. Carmen Bruma a gasit trei solutii, pe care le explica pe blogul personal, pentru a combate astenia!


“Din cauza unei alimentatii bogate in carnuri si grasimi si a lipsei legumelor si fructelor proaspete, organismul nostru isi consuma depozitele de vitamine stocate pe durata iernii, nu mai tine pasul cu nevoile sale si incep sa apara diverse neplaceri. Simptomele difera de la o persoana la alta dar, in general lipsa energiei, a tonusului, durerile de cap, starile de oboseala, lipsa chefului de viata, lipsa poftei de mancare sau cresterea ei, depresia si oboseala intelectuala sunt semne care indica astenia de primavara.

Ce putem face (lucruri care la mine functioneaza):

1. Mancati zilnic o salata din frunze si legume proaspete de sezon: salata, leurda, spanac, ridichi, rosii, ardei etc. Contin vitamine si minerale de care organismul nostru are nevoie in aceasta perioada.

2. Faceti sport sau plimbati-va cat mai mult in aer liber ! Pe langa efortul depus, organismul isi va asigura aportul de vitamina D prin expunerea la soare. De asemenea, plimbarile in aer liber stimuleaza metabolismul si secretia de endorfine, acele substante chimice produse de creier care ne imbunatatesc starea psihica.

3. Beti zilnic, timp de 3 saptamani un suc „ANTIASTENIE” pregatit din fructe si legume prin metoda presarii la rece.

Mie imi place sa folosesc ca ingrediente de baza pentru acest suc sfecla rosie si vlastari de floarea soarelui.

Sfecla rosie este un aliment de baza in combaterea anemiei, energizarea organismului, intarirea sistemului imunitar, reglarea digestiei si colesterolului. Vlastarii de floarea soarelui (ii gasiti in supermarket sau ii puteti cultiva singuri in ghivece) sunt o sursa buna de calciu, fosfor , potasiu, fier, magneziu si proteine.

Iata cum se prepara sucul aniastenie:

INGREDIENTE

  • O sfecla rosie 250- 300 g
  • Un pumn de vlastari de floarea soarelui
  • 4-5 frunze de salata
  • 2-3 frunze de leurda
  • Castravete -200 g
  • Jumatate de lamaie

Spalati bine toate ingredientele si curatati sfecla si lamaia apoi introduceti-le pe rand in aparat. Sucul se bea imediat dupa preparare", recomanda Carmen Bruma pe blogul sau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare