Terapii alternative

#leurda astenie #leurda detoxifiere #leurda slabit #proprietati leurda #detoxifiere #leurda

Leurda, elixirul sanatatii! Cum se tine cura cu usturoi salbatic

Cunoscuta si sub denumirea de usturoi salbatic, leurda este unul dintre cele mai puternice alimente-medicament ale primaverii. Fie ca vrei sa slabesti, sa previi astenia de primavara sau sa te lasi de fumat, leurda iti este de ajutor!

Usturoiul salbatic ajuta la detoxifiere, reduce hipertensiunea arteriala, scade nivelul colesterolului si, deci, riscul accidentelor vasculare.

“Leurda contine minerale (potasiu, magneziu, calciu), fibre alimentare si are efect tonic cardiac. Leurda are rol detoxifiant, depurativ, diuretic si hipocolesteroleminat. De asemenea, contine alicina, o substanta cu rol antiviral si antibacterian, de aceea este utila in prevenirea virozelor respiratorii si a bolilor cardiovasculare”, explica expertul Acasa.ro dr Ruxandra Constantina, medic specialist medicina de familie, competenta apifitoterapie si gemoterapie, specialist biorezonanta, iridologie.

Indicata in curele de slabire

In 100 de grame de leurda se gasesc 19 calorii si 2,2 grame de fibre, fiind recomandata persoanelor care se afla la dieta. Totodata, leurda contine vitamina C (150 mg la 100 de grame), cat si calciu (76 mg la 100 de grame), magneziu (22 mg la 100 de grame), potasiu (336 mg la 100 de grame) si sulf (61 mg la 100 de grame).

Tinctura de leurda cade tensiunea arteriala

Substantele active din frunzele leurdei ajuta organismul sa produca anumite enzime care regleaza tensiunea arteriala. Pentru rezultate optime, tine o cura de 30 de zile cu tinctura de leurda. Dizolva 30 de picaturi de tinctura. Urmeaza acest tratament de doua ori pe zi, dar doar dupa ce ai cerut pararea unui medic apifitoterapet.

Vinul grabeste vindecarea racelilor de sezon

Datorita proprietatilor antivirale si antibiotice si a continutului de alicina (substanta care se mai gaseste si in usturoi si ceapa), leurda se comporta ca un antibiotic. Astfel, grabeste vindecarea virozei, gripei, racelii si a amigdalitei. Pentru combatarea bolilor de natura virotica este indicat vinul de leurda, care se prepara doua-trei legaturi de leurda care se pun intr-o sticla inchisa la culoare si se toarna deasupra un litru de vin natural si netratat. Preparatul se agita zilnic de doua-trei ori timp de 10 zile cat se lasa la macerat planta in vin. Se iau cate doua-linguri pe zi.

Sucul de leurda combate anemia feripriva

Carenta de fier din organism, cunoscuta drept anemie feripriva, poate fi tratata tot cu ajutorul leurdei. Mananca cate 150 de grame de salata proaspata de frunze de leurda, timp de o luna.

Eficient este si sucul de leurda, dizolvat in putina apa. Il poti obtine din doua-trei maini de frunze proaspete de leurda, pe care le pasezi in blender. Poti adauga si putina zeama de lamaie.

Cataplasme pentru durerile articulare

Neplacutele dureri de articulatii, care apar mai ales la schimbarile bruste de temperatura, pot fi ameliorate daca apelezi la cataplasme cu frunze de leurda. Toaca marunt cateva frunze, apoi infasoara-le intr-o bucata de tifon, pe care sa o aplici pe zona dureroasa. Lasa sa actioneze 20-30 de minute, apoi clateste-te cu apa calda.

Cura cu suc de leurda le este de ajutor si celor care vor sa se lase de fumat. In plus, efectele miraculoase ale plantei, contracareaza efectele daunatoare ale nicotinei si gudronului din tigari.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare