Terapii alternative

# ceai de rostopasca #sanatate #rostopasca

Rostopasca, planta minune

 

Rostopasca este o planta pe care multi o considera o buruiana. Rasare peste tot, in gradini, pe campii, in paduri, pe langa ziduri. Este adaptata si la campie, si la munte si se poate intinde pe suprafete mari. Ea este, de fapt, una dintre cele mai bune plante de leac, cunoscuta si sub numele de "iarba de negi", si este utila in mai multe afectiuni.

Rostopasca, numita popular si negelarita, a fost folosita initial pentru starpirea negilor si a papiloamelor. Sucul galben-maroniu din tulpina acesteia se aplica direct pe acestia si, dupa mai multe utilizari, negii dispar ca prin minune. Ea are, insa, mult mai multe proprietati.

Ceaiul de rostopasca are efecte uluitoare pentru organism

Consumul de ceai din rostopasca este hepatoprotector si ajuta la reducerea spasmelor cailor biliare; totodata, este un elixir ce mentine sanatatea pielii.

Cu o singura lingurita de planta uscata si 250 ml de apa fierbinte obtii un ceai ce poate fi consumat in cure de 10 zile, pana la trei cani pe zi.

Printre efectele sale cele mai cunoscute sunt cel analgezic, antispastic, antiinflamator si sedativ. De asemenea, ceaiul de rostopasca actioneaza ca un narcotic la nivelul centrilor nervosi superiori si are actiune antibacteriana, antivirala, antimicotica si antitumorala.

El stimumeaza producerea si eliminarea bilei, reglarea colesterolului din sange si mentinerea unei concentratii normale a bilirubinei. Tocmai de aceea este indicat ca adjuvant in colecistita acuta si cronica, dar si in hepatite cronice si ciroze hepatice.

Rostopasca se poate folosi si ca tinctura sau cataplasma

Tinctura de rostopasca se poate consuma in cure de 10 zile. Ea se prepara din 15 linguri de pulbere de rostopasca si 400 ml alcool de 50 de grade. Amestecul se lasa la macerat timp de doua saptamani, iar apoi se consuma zilnic, de trei ori pe zi, intr-un amestec de 20 de picaturi cu 100 ml de apa.

Pentru obtinerea de cataplasme de rostopasca pentru uz extern, se lasa la macerat 50 de grame de frunze uscate in doua cani de apa calda, iar sucul obtinut se pune in recipiente cu pulverizator si se aplica pe zonele de piele afectate, procedura repetandu-se zilnic, timp de patru saptamani.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului