Terapii alternative

#muscaturi tantari #mancarime #remedii #tantari

Remedii naturale pentru a scapa de mancarimea provocata de muscatura de tantari

Nimic nu este mai deranjant decat o muscatura de tantari. Mancarimea este insuportabila pentru cele mai multe persoane. Cu totii stim cat de greu este sa poti dormi noapte dupa o astfel de muscatura. Desigur, exista si norocosi pentru care muscatura de tantari nu este suparatoare, dar acelea sunt cazuri rare si fericite.

Pentru a scapa insa de mancarimea insuportabila provocata de muscatura de tantari si pentru a te putea bucura de nopti linistite, poti apela la cateva remedii naturale, ep care le ai deja in casa.  Acestea vor atenua iritarea si mancarimea. Iata care sunt cele mai eficiente remedii impotriva muscaturii de tantari.

Miere

Mierea este un antibacterian natural care are proprietati antiinflamatorii. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici putina miere pe locul respectiv si sa masezi usor pana intra in piele. Las-o apoi sa actioneze timp de 10-15 minute, apoi clateste-te cu apa calduta.

Atentie! Nu folosi acest remediu daca urmeaza sa iesi din casa deoarece vei atrage multe insecte, inclusiv viespi si albine.

Aloe vera

Gelul de aloe vera are numeroase proprietati benefice pentru piele. In plus, acesta ajuta si la dezumflarea si reducerea mancarimilor ciupiturilor de tantari. Il poti cumpara ca atare de la plafar, sau il poti face acasa din aloe vera. 

Busuioc

Pentru a scapa de mancarimile provocate de ciupitura de tantari, poti folosi frunze de busuioc. Datorita substantelor pe care le contin, acestea actioneaza ca un balsam impotriva mancarimilor. Tot ce trebuies a faci este sa zdrobesti intr-un mojar cateva frunze de busuioc (fara sa adaugi nimic altceva). Cand sunt bine zdrobite aplica pe piele si lasa totul sa actioneze timp de 5-10 minute. 

Spirit medicinal

Probabil unul dintre cele mai folosite trucuri pentru a scapa de mancarimea de tantari este curatarea ranii si apoi tamponarea acesteia cu o discheta demachianta inmuiata in spirt. Acesta dezinfecteaza locul si amelioreaza mancarimile provocate de muscatura de tantari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare