Terapii alternative

#geloterapie #buna dispozitie #zambet #ras

Radeti, va veti simti mai bine!

Imaginati-va aproximativ 20 de persoane adunate laolalta intr-o camera, razand fara motiv. Este ceea ce propune terapia prin ras, o practica originala si... contagioasa. Este vorba de o noua tehnica de relaxare si de obtinere a bunei dispozitii.

 

Despre ce este vorba?

Principiul terapiei prin ras, sau geloterapia, se bazeaza pe faptul ca: este foarte simplu - razi fara motiv pentru a te relaxa, pentru a-ti reduce inhibitiile. Pe scurt, este un moment in care te simti bine in pielea ta. Incerci sa te dezvolti personal, cautand sa-ti stimulezi sentimentul bucuriei de a trai. In strainatate s-au infiintat in acest sens cluburi de ras care au din ce in ce mai multa cautare, persoanele care vin aici putandu-se angaja dupa finalizarea cursului ca animatori .

Beneficiile rasului

Un sistem imunitar mai puternic. Rasul oxigeneaza organismul, creste capacitatea respiratorie solicitand diafragma si reduce tensiunea musculara. De aceea, nu va mirati cand va veti simti mai destinsi dupa o partida buna de ras.

Psihic mai bun. Rasul favorizeaza destinderea organismului, te face sa fii mai optimist, mai putin timid, sa te simti mai bine intr-un anumit loc, sa ai o parere buna despre tine dar mai ales sa relationezi cu cei din jur.

Efecte fiziologice. Se pare ca rasul creste toleranta la durere (efect analgezic), reduce tensiunea arteriala si intareste sistemul imunitar.

O viata mai lunga. Rasul nu va vindeca de boli, insa va ofera un confort de viata superior, va face sa treceti mai usor peste greutati si peste probleme.

Cum se desfasoara o sedinta

O sedinta de ras incepe prin a va intinde, dupa care cascati cat puteti pentru a respira bine. Dupa ce v-ati relaxat incepeti sa strigati cu putere. De fapt, aceasta recreere care creeaza emotia induce mai usor starea de bun umor.

In timpul unui curs de terapie prin ras nu trebuie sa te gandesti decat la ceva ce te face sa razi cu placere, ce te elibereaza de orice inhibitie. Se fac jocuri simple, cum ar fi cantatul in cor a anumitor melodii, se spun glume si bancuri . Se practica jocuri pe ritm de dans, in care participantii trebuie sa ocupe un scaun. In timp ce persoanele se bat pe scaunele ramase in joc, trebuie sa strige si sa rada cu pofta, la fel ca niste copii de 3 ani.

Urmeaza cateva exercitii de „yoga” a rasului. Se imita anumite sunete, urletul unui lup de exemplu. Cand imiti de unul singur este ridicol, insa alaturi de 20 persoane este extrem de amuzant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare