Terapii alternative

#drojdie #drojdie de bere #terapie #medicament

Drojdia de bere si proprietatile sale terapeutice

Drojdia de bere este un medicament universal si un aliment miraculos, care trateaza o multitudine de afectiuni. Este usor asimilata in organism si are efect regenerator. Ajuta organismul sa ramana tanar si activ. Este un ingredient esential pentru un ten sanatos si par stralucitor. Ajuta si in dietele de slabire, fiind foarte satioasa.
 

Ce este drojdia de bere
 

Drojdia de bere este un produs secundar din industria de bere. Absoarbe vitamine si nutrienti de la celelalte ingrediente folosite in procesul de preparare al berii. Ingredientele folosite in industria berii sunt hameiul, maltul si cerealele.

Drojdia de bere este de fapt o ciuperca de dimensiuni microscopice. Contine insa numeroase vitamine si nutrientii extrem de benefici pentru sanatate. Drojdia de bere produce aminoacizi, contine toate vitaminele din complexul B, calciu, magneziu, fosfor si seleniu.
 

Ce contine drojdia de bere
 

Drojdia de bere este o adevarata famacie. Contine acid folic, potasiu si crom. Nu are multe calorii si nu contine grasimi, sodiu sau carbohidrati. Pe langa aceste elemente nutritive, drojdia de bere contine proteine, toate vitaminele din complexul B, vitamina D, H, E, enzime, saruri minerale, calciu, magneziu, fosfor si seleniu.

Drojdia de bere este o sursa importanta de glucide si oligoelemente necesare sanatatii. Este alcatuita din 16 aminoacizi, 14 minerale si 17 vitamine.
 

Efectele benefice ale drojdiei de bere
 

Drojdia de bere este un element nutritiv indinspensabil organismului uman. Asimileaza nutrietii si asigura o buna functionare a sistemului digestiv. Drojdia de bere este energizanta, ajuta organismul sa reziste la efort fizic si intelectual. Este utila si in starile de depresie si stres, fiind un tonic excelent.

Ajuta la vitaminizarea organismului, intareste sistemul imunitar si are o actiune hepatoprotectoare . Ajuta astfel ficatul sa se refaca dupa crize, toxiinfectii sau consum de alcool. Drojdia de bere mentine organismul tanar si viguros, incetinind procesul de imbatranire. Ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, scade tensiunea si colesterolul din organism.

Drojdia de bere favorizeaza activitatea musculara si elimina toxinele din corp. Este utila in lupta impotriva kilogramelor in plus. Consumul de drojdie de bere este indicat si in tratarea problemelor de piele, unghii si par. Hraneste si catifeleaza tenul si vindeca acneea. De asemenea, drojdia de bere suplimenteaza aportul de vitamina B, previne constipatia, regleaza absorbtia zaharului si reduce riscul de cancer de prostata.

Drojdia de bere este eficienta si in combaterea tulburarilor digestive, cardiace, pentru tratarea depresiilor, nevralgiilor si oboselii. Are efect antianemic si ajuta la mentinerea echilibrului hormonal. Actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare si amelioreaza cefaleele. Este un factor esential in procesul de fixare a calciului.
 

Ce boli tratam cu drojdia de bere
 

Drojdia de bere poate fi considerata un medicament universal, fiind utilizata in tratarea mai multor afectiuni. Acneea, afectiunile pielii, afectiunile inflamatorii ale cailor respiratorii, reumatismul sau bolile sistemului nervos poti fi tratate cu drojdie de bere. Drojdia de bere este utila si pentru cei care sufera de anemie, astenie , constipatie, diabet, furunculoza sau gripa.

Afectiunile vaginale, intoxicatiile alimentare, pneumonia sau tulburarile de crestere isi pot gasi remediul prin consumul de drojdie de bere. Boli precum enterite, colite, diaree, ciroza, scleroza in placi, variola sau anemie se pot trata de asemenea cu drojdie de bere.
 

Drojdia de bere, utila in tratamentele cosmetice
 

Datorita cantitatii mari de vitamine si nutrientii, drojdia de bere este utila si in tratamentele cosmetice. Este un indredient miraculos in prepararea cremelor si a mastilor cosmetice. Mastile cu drojdie de bere sunt indicate pentru toate tipurile de ten si este utila si celor care sufera de acnee sau ten patat.

Mastile cu drojdie de bere se tin pe fata timp de 30 de minute si se folosesc o singura data pe saptamana. Datorita acidului folic pe care il contine, drojdia de bere este utila si pentru sanatatea parului. Este recomandata impotriva caderii si deteriorarii parului si in crestera unghiilor.
 

Drojdia proaspata versus drojdia uscata
 

Pe piata exista atat drojdie proaspata, cat si drojdie uscata. Drojdia de bere proaspata are o culoare buna si un miros puternic de bere. Drojdia proaspata are un termen de valabilitate redus si este greu de conservat. Drojdia de bere uscata este mai putin indicata, avand cu 70% mai putine vitamine.

Poate fi insa folosita in lipsa drojdiei proaspete. Inainte de a achizitiona drojdie uscata trebuie sa te asiguri ca nu contine aditivi.  In ultima vreme, in farmacii si plafare se gaseste o noua forma de drojdie de bere. Tabletele si comprimatele sunt si ele eficiente in terapie si se administreaza conform prospectului.
 

Efectele secundare ale drojdiei de bere
 

Consumul de drojdie de bere nu produce efecte secundare decat in cazuri rare. Este indicat totusi ca inainte de a incepe o cura cu drojdie de bere sa consulti un medic. In cazul in care suferi de diabet, controlul la medic este primordial. Drojdia de bere schimba modul in care corpul raspunde la zahar. Poate fi astfel periculoasa in interactiune cu insulina sau alte medicamente.

In general, drojdia de bere nu produce efecte adverse puternice. Durerile de stomac si balonarile sunt cele mai frecvente efecte secundare. Este indicat ca intr-o cura cu drojdie de bere sa incepi cu o cantitate mica, pe care sa o cresti gradual intr-o perioada de cateva saptamani.  Consumul de drojdie de bere este nerecomandat daca suferi de guta, candida sau boli intestinale. Este interzis consumul de drojdie de bere si daca ai un nivel ridicat de acid uric in organism sau esti alergic la penicilina.
 

Cum se consuma drojdia de bere
 

Drojdia de bere se administreaza in cure de 30 de zile. Daca nu apar reactii adverse, draojdia poate fi luata permanent, ca medicament de intretinere. Pentru o buna asimilare, se consuma pe stomacul gol, inainte de masa. Drojdia de bere poate fi consumata si la fiecare masa, dizolvata in supa sau amestecata cu legume, fructe sau miere. In cazul tabletelor si comprimatelor de drojdie de bere, doza zilnica este cea recomandata in prospect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare