Terapii alternative

#ganoderma #ciuperca #tratament #afectiuni

Ganoderma, ciuperca medicinala minune

Ganoderma este un nou aliment minune, cu numeroase beneficii asupra organismului uman. Ciuperca medicinala, cunoscuta in antichitate drept ciuperca magica sau elixirul eternitatii, trateaza o varietate de afectiuni si ajuta la detoxifierea si intinerirea organismului.

 

Ce este ganoderma

 

Ganoderma Lucidum este o specie de ciuperca populara in China si Japonia. Aceasta ciuperca este disponibila in mai multe culori, insa cea mai raspandita este ganoderma rosie. In medicina traditionala chineza, ganoderma este catalogata drept o planta superioara. Poarta si denumirea de "Regele miraculos al plantelor", sau "Ciuperca magica". Ganoderma se cultiva in special in China, Taiwan, Japonia si Coreea.

In China este cunoscuta sub numele de Lingzhi si inseamna "iarba potentei spirituale". Imparatii chinezi au denumit-o "planta tineretii", "planta lui Dumnezeu" sau "elixirul eternitatii". Ganoderma este de zece ori mai puternica decat ginsengul si contine peste 200 de elemente active, benefice pentru organismul uman.

Chinezii consumau ganoderma pentru proprietatile sale medicinale care imbunatateau capacitatea organismului de a se vindeca. Aceasta ciuperca minune a fost venerata de imparatii marilor dinastii chineze si japoneze, care o consumau cu ceaiuri tonice. 

 

Ce contine Ganoderma

 

Ganoderma este o ciuperca medicinala care contine peste 200 de elemente active, benefice sanatatii. Are un continut mai redus de apa decat alte ciuperci. Este bogata in polizaharide, germaniu organic, adenozine si triterpenoide. Astfel, ganoderma intareste sistemul imunitar, echilibreaza nivelul glucidelor din organism si reduce colesterolul. Esenta ganodermica trateaza bolile de piele si ajuta la regenerarea si intinerirea tenului. De asemenea, ganoderma este si o sursa importanta de antioxidanti.

 

Efectele benefice ale Ganodermei

 

Consumul de ganoderma, sub diversele sale forme, scade colesterolul si cantitatea de grasimi din organism, reduce nivelul zaharului din sange si reface functiile pancreasului, scade cantitatea lipidelor din sange, stabilizeaza membrana globulelor rosii, diminueaza numarul trombocitelor si trombonilor (cheaguri de sange) si imbunatateste functia cortexului.

Tot ganoderma ajuta si la buna functionare a glandelor renale, creste capacitatea de vindecare a organismului, intareste sistemul imunitar si previne senilitatea. Ganoderma este utila si pentru psihic, mentinand o stare de bine si de tinerete a organismului.

Pacientii care pe langa tratamentul medicamentos au luat si suplimente de ganoderma au simtit imbunatatiri generale ale starii de sanatate. Ciuperca Magica reduce si efectele secundare ale medicamentelor antihipertensive, impiedica degenerarea organelor si previne alergiile.

Ganoderma este si un aliat de incredere in lupa impotriva cancerului. Consumul de capsule de ganoderma previne si trateaza cancerul, opreste metastaza celulelor canceroase si impiedica degenerarea tesuturilor. Ganoderma elimina si durerile cauzate de cancer si sporeste eficienta mediamentelor anticanceroase.

 

Cum actioneaza Ganoderma

 

Ganoderma actioneaza asupra corpului uman in cinci etape. Este cunoscuta ca maestru al eliminarii toxinelor si mentine functiile corpului in stare perfecta de sanatate. In primele 10 de zile ale consumului de ganoderma, aceasta ciuperca ajuta la depistarea bolilor si toxinelor din corp. In aceasta perioada, ganoderma regleaza functiile organismului.

Dupa perioada de evaluare a starii de sanatate, ganoderma ajuta la detoxifierea si purificarea organismului. Datorita capacitatii sale de eliminare a excesului de acid uric si lactic, colesterol si depozite de grasime, ganoderma ajuta la procesul de regenerare a corpului. Perioada de detoxifiere dureaza in jur de o saptamana , insa se poate prelungi chiar si pana la 30 de saptamani.

Cea de-a treia etapa a actiunii ganodermei asupra organismului este cea de reglare. Aceasta etapa reprezinta inceputul procesului de insanatosire a oraganismului. Cea de-a patra etapa este destinata recuperarii fizice. Ciuperca continua sa actioneze asupra zonelor cu probleme. In aceasta etapa, organismul este fortificat. Reintinerirea este ultima etapa a consumului de ganoderma. Acum organismul isi mentine un nivel optim de functionare.

 

Ce boli se trateaza cu Ganoderma

 

Ganoderma este utila in durerile de cap si de umeri cauzate de hipertensiune. Ajuta la imbunatatirea presiunii sangvine. Ganoderma trateaza hipertensiunea si previne arteroscleroza. Este eficienta si in tratarea obstructiilor vasculare cerebrale, infarctului miocardic, apoplexiei cerebrale si anghinei pectorale. Consumul de ganoderma imbunatateste starea de sanatate a cardiacilor.

Ganoderma este utila si in tratarea hepatitelor si a bolilor de ficat. Consumul de ciuperca are o actiune benefica asupra functiilor ficatului, pe care le regleaza. Ganoderma diminueaza durerile provocate de gastrita, ulcer si alte boli digestive. Aceasta ciuperca protejeaza organele interne si imbunatateste functionarea tractului digestiv.

Datorita componentelor anticanceroase pe care ganoderma le contine, impiedica faza de metastaza a cancerului si elimina durerile cauzate de aceasta boala. Elimina formatiunile canceroase, creste pofta de mancare si poate fi utilizata concomitent cu alte tratamente. Ganoderma este utila si in probleme ginecologice precum durerile menstruale sau menopauza. Elimina simptomele aparute dupa nastere si purifica organismul.

Afectiunile reumatismale, bolile renale, diabetul sau bolile de piele sunt alte afectiuni care pot fi tratate cu ajutorul ganodermei. Ciuperca magica este utila si in stari de surmenaj si oboseala cronica , tulburari de concentrare, stress sau in lupta cu kilogramele in plus.

 

Efectele secundare ale consumului de Ganoderma

 

Consumul prelungit de ganoderma nu are efecte secundare decat in cazuri foarte rare. Ameteala este unul dintre efectele secundare ale consumului de ganoderma. Este o reactie temporara, care apare in special la inceputul tratamentului cu ganoderma. O alta consecinta a consumului de ganoderma, in special dupa perioade lungi, este uscarea gurii, a nasului sau a gatului. 

Durerile de cap pot insoti uneori starile de ameteala. Aceste dureri trec insa repede si nu tin mai mult de 2 - 3 ore. In cazuri severe, consumul de ganoderma poate duce la diaree. Aceste efecte apar in special in primele zile de tratament cu ganoderma.

Durerile de stomac, greata sau mancarimea de piele sunt alte efecte ale consumului de ganoderma. Aceste stari dispar insa repede. Daca starile de rau se prelungesc, este indicat ca pacientul sa consulte un medic. De asemenea, este indicat sa se stopeze sau sa se diminueze cantitatea de ganoderma consumata. 

 

Produse pe baza de Ganoderma

 

Ganoderma se gaseste in comert sub forma de capsule, sirop, tinctura sau injectii. De asemenea, se gaseste si sub forma de bautura precum cafea, ceai, ciocolata calda sau supa. Ganoderma intra si in compozitia a numeroase produse cosmetice precum sapunuri, creme sau pasta de dinti.

Cafeaua din ganoderma este un produs cunoscut si apreciat si la noi in tara. Este un amestec intre boabe de cafea prajite si extract de ganoderma. Acest tip de cafea contine o cantitate mica de cofeina si are numeroase beneficii pentru sanatate. Cafeaua din ganoderma stimuleaza capacitatea de aparare a organismului, regleaza glicemia, reduce oboseala si imbunatatete memoria. Este utila in tratarea afectiunii Alzheimer.

 

Cum se folosesc produsele pe baza de Ganoderma

 

Inainte de a incepe un tratament cu ganoderma este indicat consultul cu un medic specialist. Tot medicul stabileste forma si doza de ganoderma care trebuie consumata. Suplimentele nutritive cu ganoderma nu sunt recomandate copiilor sub 10 ani, femeilor insarcinate si celor care alapteaza.

Ganoderma nu interactioneaza cu alte medicamente. Exista insa cateva reguli pe care trebuie sa le urmezi atunci cand iei suplimente de ganoderma. Astfel, este indicat ca dupa administrare organismul sa fie incalzit printr-o alergare usoara. In perioada in care se consuma ganoderma este indicat sa se evite mancarurile grase si sarate, prajelile si cofeina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare