Terapii alternative

# ceaiuri medicinale #ceaiuri medicinale vitamix # vitamix

Din puterea miraculoasa a naturii - ceaiurile medicinale regasite la Vitamix.ro

Ceaiurile medicinale nu trebuie subestimate. Consumate frecvent, constant, acestea pot regla buna functionare a organismului. Sunt poate mai usor de administrat si introdus in rutina zilnica, decat medicamentele clasice. Plantele medicinale sunt utilizate de secole. Atentie insa, acestea nu trebuie consumate la intamplare.

 

Pentru doritorii de a incerca remedii naturale in locul medicamentelor, in incercarea de a mentine o viata echilibrata si a preveni imbolnavirile, Vitamix este aliatul perfect. Vorbim despre un eshop ce aduna in portofoliul sau produse de la branduri variate si de renume pe nisa naturistelor. Printre acestea regasim si producatori autohtoni, produse Plafar spre exemplu.

Cum tratam starile de neliniste si somnul agitat cu ceaiurile medicinale

Pentru a imbunatati calitatea somnului, pentru stari de disconfort si hiperexcitabilitate nervoasa recomandat este ceaiul din conuri de hamei. Cel mai adesea asociem hameiul cu industria berii, drept aromatizant. Substantele active din conuri de hamei fac ca acest extract sa aiba un efect sedativ, antibacterian, antiseptic, dar si afrodisiac.

Specialistii recomanda ceaiul cu extract de conuri de hamei pentru cei care se confrunta cu insomnii si cu tulburari gastrice de natura nervoasa.

Ceai masculin

Din aceeasi serie de efecte surprinzatoare ale ceaiurilor medicinale se numara si tratarea impotentei masculine. Ceaiurile masculine in varianta de la Plafar si regasite in eshop-ul Vitamix au extract de frunze de ceai verde, frunze de rozmarin combinate cu radacina de lemn dulce si ginseng.

Consumat conform indicatiilor oferite de producator, acest tip de ceai promite sa aduca o schimbare benefica in viata barbatilor preocupati de aspecte legate de viata intima.

Cand sunt ceaiurile medicinale contraindicate

Produsele naturiste, ceaiurile sau orice tip de supliment alimentar nu sunt lipsite de contraindicatii, desi acestea sunt ceva mai putine fata de produsele medicamentoase. Producatorii mentioneaza aspecte de acest gen si este de preferat ca inainte de consum sa fie avute in vedere toate aceste detalii.

Ceaiurile sunt contraindicate celor alergici la  un anumit produs, ingredient, copiilor, mai ales sugarilor. In functie de substantele active ale plantelor parte din ceaiurile mediciale, o contraindicatie poate fi despre cei cu tendinte depresive, femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Ceaiuri populare

Ceaiul de musetel este printre cele populare, utilizat pentru a trata diverse afectiuni respiratorii, dar si pentru efectul sau antiinflamator. Ceaiul de menta calmeaza durerile gastrice, pe cand cel de sunatoare este indicat pentru afectiunile hepato-biliare. Ceaiul de tei este poate gustul si mirosul copilariei, printre tipurile de ceaiuri medicinale la care apelam mai adesea. Concret acesta are efect usor sedativ, dar si antiinflamator.

Conteaza si modul de preparare

Ceaiurile medicinale sunt eficiente daca este respectata o anumita schema si constanta in administrare; sa nu uitam insa de prepararea corecta. Exista 3 optiuni: decoctie, pentru a obtine decoct, infuzia sau macerarea. Infuzia este in mod cert mai populara, asta nu inseamna ca nu putem gresi aplicand aceasta procedura. Efectul terapeutic al ceaiului in cauza poate sa scada daca spre exemplu plantele, extractul vegetal continua sa fiarba in apa clocotita.

Pentru a cumpara ceaiuri medicinale in functie de starea fiecaruia, preferinte si afectiuni anume avute in  vedere, vitamix.ro este o recomandare.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare