Terapii alternative

#tinctura soc #remedii soc #soc # socata

DICTIONAR DE PLANTE Socul – de la cresterea imunitatii la combaterea obezitatii

Socul este una dintre cele mai puternice plante cu efecte detoxifiante, depurative, diuretice; intensifica eliminarea toxinelor din organism pe cale cutanata, digestiva si renala.

In scopuri terapeutice se utilizeaza frunzele, florile si fructele coapte. Florile proaspete se folosesc imediat dupa recoltare, la prepararea socatei sau a siropului de soc. Fructele de soc se recolteaza doar toamna, cand sunt bine coapte, negre la culoare si dulci la gust, cu un miros puternic aromat.

Atentie! Nu se consuma niciodata fructe verzi pentru ca sunt toxice.

Actiunea terapeutica a socului

Imbunatateste imunitatea organismului si ajuta la scaderea febrei, fiind administrat la copii si adulti in caz de infectii respiratorii, rinite alergice, astm, bronsita.

Gratie efectului detoxifiant si antiinflamator, amelioreaza simptomatologia in caz de dureri reumatismale, guta, acnee, urticarie, eczeme.

Imbunatateste digestia si combate constipatia.

Accelereaza eliminarea apei in exces din tesuturi si a toxinelor acumulate la acest nivel, fiind utilizat in caz de edeme, celulita, infectii si litiaza urinara.

Socul se poate administra sub forma de:

  • socata: actiune depurativa, tonica (fizic si psihic); se recomanda cu 15-20 de minute inainte de masa, 2-3 paharele/zi; utila in caz de astenie, obezitatea, constipatie, edeme, infectii urinare
  • Socata este contraindicata femeilor insarcinate si celor care alapteaza, copiilor, in caz de diaree.
  • infuzie din flori de soc, 2-3 cani/zi, cu efecte: sudorifice, laxative, diuretice; imbunatateste aspectul pielii (combate celulita, amelioreaza coaja de portocala)
  • pulbere de fructe uscate (macinate), ½ lingurita de 3 ori/zi-ajuta la imbunatatirea vederii.
  • in cazul copiilor se va folosi siropul sau dulceata medicinala din flori de soc, pentru infectii respiratorii, rinite alergice, infectii urinare, acnee
  • tinctura din fructe de soc are efecte deosebit de puternice depurative si antioxidante, fiind utilizata in caz de obezitate (intensifica metabolismul, dizolva grasimile, elimina excesul de apa si toxine, inhiba apetitul), celulita, alergii cronice, constipatie cronica, afectiuni ginecologice (chist ovarian, mastoza fibro-chistica), cancer, boli piele (acnee, psoriazis). Doza este de 30-40 de picaturi de 2-3 ori/zi, diluate in 200 ml apa sau ceai; doza se poate mari progresiv, in functie de afectiune si de toleranta individuala; este bine ca pe durata tratamentului sa se elimine din alimentatie carnea, zaharul, grasimile hidrogenate, produsele cu aditivi alimentari. Tratamentul dureaza intre 1 si 3 luni.

Atentie! Efectele terapeutice ale fructelor de soc sunt foarte puternice, de aceea administrarea trebuie atent dozata si realizata progresiv. Tratamentul cu fructe de soc este contraindicat femeilor gravide si celor care alapteaza, sugarilor si copiilor mici, persoanelor cu diaree, colita. Este interzis consumul fructelor in stare cruda.


 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare