Terapii alternative

#beneficii ceai de ghimbir # zile reci de iarna #ceai de ghimbir

De ce este bine sa bei ceai de ghimbir in zilele reci de iarna

Iarna este anotimpul care aduce frig, vant si deseori oboseala si raceli. Pentru a-ti mentine sanatatea si starea de bine in aceste zile reci, un remediu natural si delicios este ceaiul de ghimbir. Acest ceai are numeroase beneficii pentru organism si este cu atat mai potrivit in sezonul rece. Iata de ce este bine sa bei ceai de ghimbir in zilele reci de iarna.

Ceiul de ghimbir ajuta la intarirea imunitatii

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile sale imunostimulatoare. Consumul regulat de ceai de ghimbir poate ajuta la intarirea sistemului imunitar, protejandu-te astfel impotriva racelilor si gripei care sunt mai des intalnite in sezonul rece. Substantele active din ghimbir au proprietati antibacteriene si antivirale care lupta impotriva agentilor patogeni.

Ceiul de ghimbir are efect antiinflamator

Inflamatiile pot fi mai frecvente in timpul iernii, din cauza frigului si a variatiilor de temperatura. Ghimbirul contine compusi cu proprietati antiinflamatoare care pot ajuta la reducerea durerilor articulare si musculare. Acest lucru face din ceaiul de ghimbir un remediu natural pentru ameliorarea disconfortului provocat de reumatism si artrita.

Ceiul de ghimbir te revigoreaza si iti da energie

In zilele scurte si reci de iarna, multe persoane se confrunta cu oboseala sau lipsa de energie. Ceaiul de ghimbir poate oferi un impuls de energie si revigorare. Aroma sa picanta si gustul sau intens pot stimula simturile si te pot face sa te simti mai energic. Este o alternativa sanatoasa la cafea sau alte bauturi energizante.

Ceiul de ghimbir te ajuta sa te incalzesti

Ghimbirul este cunoscut pentru capacitatea sa de a incalzi corpul din interior. Acest lucru este deosebit de benefic in zilele reci de iarna, cand te simti infrigutat si amortit. Ceaiul de ghimbir poate ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, ceea ce te ajuta sa te simti mai confortabil.

Cum sa prepari ceaiul de ghimbir

Pentru a pregati ceaiul de ghimbir, pur si simplu adauga felii subtiri de ghimbir proaspat intr-o cana cu apa clocotita si lasa-l sa infuzeze timp de cateva minute. Poti adauga miere sau lamaie pentru un gust mai placut. Este important sa consumi ceai de ghimbir cu masura, deoarece, in cantitati excesive, poate fi prea intens.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare