Terapii alternative

#lavanda #migrena #levantica #homeopatie #dureri de cap

Cum sa folosesti lavanda pentru a trata durerile de cap

Lavanda face in general minuni in tratarea durerilor de cap, a anxietatilor si a ranilor mici. Se presupune ca tratamentele care constau in utilizarea lavandei sunt mult mai eficiente decat tratamentele medicamentoase in tratarea unor probleme usoare, motiv pentru care medicii homeopati recomanda sa avem intotdeauna in dulapul cu pastile si o sticluta cu ulei natural de lavanda.

Numele de lavanda i-a fost atribuit acestei plante datorita proprietatilor sale de curatare a organismului - provine din latinescul "lavare" care inseamna "a spala".

Iata cum poti utiliza lavanda in tratarea durerilor de cap.

In primul rand, trebuie sa ai la indemana urmatoarele lucruri:
 

  • ulei esential natural de lavanda;
  • o jumatate de ligurita de ulei de masline sau vaselina
  • apa fierbinte
  • un prosop curat.


Uleiurile de lavanda se pot achizitiona cel mai adesea din magazinele naturiste (plafar) sau direct de la micii producatori de uleiuri organice, iar pretul unei sticlute de 10 ml variaza intre 9 si 25 ron.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

1. Amesteca o jumatate de lingurita de ulei de masline sau o cantitate mica de vaselina cu o picatura de ulei esential de lavanda si maseaza-ti fruntea si tamplele. Vei simti probabil pulsul accentuat in zona tamplelor, ceea ce inseamna ca produsul isi face efectul.

Masajul trebuie sa fie facut in sensul acelor de cea, pentru cel putin doua minute. Atentie insa, masajul nu trebuie sa fie apasat, ci facut intr-un mod cat mai relaxant posibil.

Contrar opiniei formate, masajul apasat nu va face decat sa amplifice durerea, ceea ce inseamna ca in loc sa rezolvi problema, nu vei face decat sa o agravezi.

2. Dupa masajul la tample, fierbe doi litri de apa, dupa ce da in clocot ia-o de pe foc, toarn-o intr-un bol termo rezistent si adauga 5 picaturi de ulei esential de lavanda. Din acest moment, tot ce trebuie sa faci este sa iti acoperi capul cu un prosop, sa te apleci asupra vasului si sa inspiri de cate 5 ori in 10 reprize aburii cu ulei esential de lavanda.

Probabil vei avea la un moment dat senzatia de sufocare - in acest moment indeparteaza-ti prosopul, ridica-te deasupra bolului aburind si inspira aer curat , dupa care incearca sa repeti procesul de inhalare .

3. Pregateste-ti o baie calda (nu fierbinte) in care ai turnat putina sare de mare si 3 picaturi de ulei esential de lavand. Asigura-te ca uleiul esential il adaugi imediat ce intri in cada si ca pastrezi recipientul la indemana pentru ca se va evapora destul de repede.

4. Inmoaie un prosop de dimensiuni mici intr-un bol in care ai turnat apa calda si o picatura de ulei esential de lavanda - aseaza prosopul rulat pe toata suprafata fruntii, intinde-te in pat si lasa sa actioneze timp de 10 minute. Cel mai probabil la finalul acestei perioade de timp, durerea de cap va fi data uitarii.

5. Pregateste-ti un ceai din frunze de lavanda si putina zeama de lamaie. Indulceste-l cu putina miere (dupa ce s-a racit pentru a nu afecta calitatea mierii) si consuma-l caldut. In cel mult jumatate de ora durerea de cap va fi de domeniul trecutului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului