Terapii alternative

#terapii alternative #durere spate #alinare durere

5 terapii alternative pentru alinarea durerilor de spate

Durerile de spate apar din diverse motive, de la statul indelungat pe scaun sau in picioare, pana la lipsa activitatii fizice, miscarile bruste ale corpului si ridicarea greutatilor. Anumite afectiuni ale organismului pot, de asemenea, sa provoace dureri de spate: pietrele la rinichi, fibromialgia si hernia de disc sunt doar cateva cauze medicale ale durerilor de spate. Pentru a-ti alina disconfortul, poti incerca cateva terapii alternative.


1. Terapia prin biofeedback

Terapia prin biofeedback este relativ noua, dar deja a devenit foarte apreciata de pacientii cu diferite probleme de sanatate. Daca te confrunti cu dureri de spate, poti incerca aceasta tehnica de medicina complementara, prin care vei invata cum sa-ti controlezi reactiile fiziologice ale organismului astfel incat sa-ti alini disconfortul.

De exemplu, tehnica de biofeedback electromiografic poate detecta zonele cu tensiuni musculare, ceea ce permite adoptarea unot metode de relaxare musculara care sa combata durerile de spate.


2. Terapia chiropractica

O alta terapie alternativa la care poti apela pentru a scapa de durerile de spate este terapia chiropractica. Prin aceasta metoda, terapeutul aliniaza corect vertebrele, iar dupa cateva sedinte durerea dispare ca prin minune.


3. Pilates si yoga

Durerile de spate pot fi ameliorate si cu ajutorul celor doua tehnici prin care corpul devine mai flexibil si mai rezistent: pilates si yoga. Aceste terapii alternative contribuie la intarirea musculaturii, imbunatatesc respiratia, imbunatatesc coordonarea corpului, combat oboseala si indreapta coloana vertebrala.


4. Masajul de relaxare

Durerile de spate pot fi combatute si cu ajutorul masajului de relaxare, deoarece contribuie la detensionarea muschilor si la relaxarea corpului. Pentru efecte satisfacatoare, masajul de relaxare trebuie facut de un specialist.


5. Acupunctura

Nu in ultimul rand, pentru a-ti ameliora durerile de spate poti opta pentru sedintele de acupunctura. Inteparea anumitor centri nervosi ai corpului te va ajuta sa te simti din nou bine si sa-ti desfasori activitatile zilnice fara sa resimti niciun disconfort.

Sursa foto: adaptiveclinicaldevelopment.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare