Nasterea

#barbat neamt #cezariana acasa #nastere acasa #sotie #sarcina #caz halucinant

Caz halucinant in Neamt! Un barbat i-a facut sotiei cezariana acasa, ajutat de soacra. A cumparat bisturiul de pe internet

La doar o zi de la tragedia din Piatra Neamt, care s-a soldat cu moartea unei femei dupa ce aceasta a ales sa nasca acasa, in ciuda numeroaselor riscuri, acum o alta femeie, in varsta de 34 de ani, este la terapie intensiva.

 

Femeia in varsta de 34 de ani din Targu Neamt era insarcinata cu cel de-al cincilea copil. Si aceasta a ales sa nasca acasa, iar sotul i-a facut cezariana cu instrumente cumparate de pe internet, fiind ajutat si de soacra. Gestul este cu atat mai grav cu cat niciunul dintre acestia nu au pregatire medicala de profesie ci au lucrat, in trecut, doar ca asistenti medicali in strainatate.

Familia femeii a explicat gestul extrem spunand ca nu au incredere in medicii din Romania. }n cele din urma, atat femeia cat si bebelusul au ajuns la spital.  Starea de acestora este una favorabila, in ciuda pericolului la care au fost supusi de sotul inconstient. Bebelusul are 4,7 kilograme si nu au fost raportate probleme de santate in cazul acestuia.

„Din declaratiile pacientei, plaga a fost executata e catre sot. S-au pregatit din timp, facand comanda de pe internet de tot ce au nevoie pentru a executa procedura de cezariana la domiciliu. Pacienta cu sotul de la inceput au premeditat ca sunt pregatiti, din cauza ca au lucrat in strainatate ca asistenti medicali”, a explicat managerul Spitalului din Targu Neamt, Alexandru Patrascu.

Medicul Radu Tincu a declarat, intr-o interventie pentru Digi24 ca acest caz este halucinant si condamnabil. Acesta a explicat ca exista multe riscuri in momentul nasterii acasa, cu atat mai mult cu cat se apeleaza la cezariana. O hemoragie poate ucide o persoana in doar cateva minute. In plus, riscul de infectii este foarte mare.

 "Un bisturiu poate fi folosit usor, dar riscurile dupa incizie cresc foarte mult, la domiciliu nu ai sectie de neonatologie, iar foarte multi copii nascuti prin cezariana au nevoie de asistenta medicala la terapie intensiva", a declarat Radu Tincu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele