Nasterea

#bagaj maternitate #maternitate

5 lucruri pentru bebe de pus in bagajul de maternitate

Nu e deloc simplu sa pregatesti bagajul pentru maternitate nici daca nu e prima nastere, cu atat mai mult daca e vorba despre primul tau copil. In continuare poti descoperi cele cateva obiecte de care bebelusul tau va avea cu siguranta nevoie inca din prima zi de viata, astfel incat sa fii pregatita fara sa iti incarci bagajul inutil.

 

1. Scutece

Ai cu siguranta nevoie de aproximativ 6 - 8 scutece pe zi in primele saptamani de viata ale bebelusului. In aceasta perioada, nou-nascutii au scaun la fiecare supt, sau chiar mai des, si trebuie schimbati prompt ca sa nu se irite, avand pielea atat de subtire si de delicata.

Alege scutece marimea 0 sau 1 si opteaza pentru o varianta pe care o consideri sustenabila pentru voi, pe termen lung.

Multe mamici iti vor recomanda scutecele Huggies, scutecele BabyLove, sau un alt brand anume; copiii sunt diferiti si au toleranta si sensibilitati diferite, prin urmare nu exista o reteta garantata pentru succes. Alegerea brandului care i se potriveste cel mai bine copilului tau este un proces de durata, pe care il vei repeta iar si iar, pana cand acesta isi incheie antrenamentul pentru olita.

2. Crema pentru eritem fesier

Pielea bebelusului este mult mai subtire, mai fina si mai delicata decat pielea adultului. Adauga in ecuatie si frecventa crescuta a scaunelor la cel mic, si daca nici nu beneficiezi de sistemul rooming in in maternitatea in care urmeaza sa nasti, iritatia de scutec este ca si garantata.

Crema pentru eritem fesier este un adjuvant important cand vine vorba despre igiena scutecului.

La fiecare schimbare de scutec, dupa spalarea zonei intime a bebelusului si dupa uscarea acesteia, se aplica un strat generos de crema pentru a rehidrata pielea si pentru a preveni contactul direct al acesteia cu urina si fecalele. Astfel, riscul de aparitie a iritatiilor locale este mult redus.

3. Hainute pentru nou-nascut

Multe maternitati din tara le permit mamicilor sa aduca propriile hainute pentru a-l imbraca pe nou-nascut. E important sa te interesezi exact care este protocolul maternitatii in care urmeaza sa nasti, ca sa stii daca vei pregati schimburi pentru fiecare zi de spitalizare, sau daca ai nevoie doar de hainutele cu care va veti externa.

In maternitati este, in general, foarte cald, asadar e de preferat sa ai la dispozitie hainute subtiri. Pregateste cate un body si cate o pereche de pantalonasi pentru fiecare zi, dar ia cu tine si o rezerva de 1 - 2 body-uri, in cazul in care se produce vreun accident care impune schimbarea tinutei de mai multe ori pe zi.

E bine sa ai in bagaj si un prosopel moale pentru bebelus, pe care sa il folosesti dupa baita sau dupa spalarea zonei intime.

Unii parinti recomanda adaugarea in bagaj a catorva perechi de manusi pentru nou-nascut.

4. Unghiera pentru bebe

Bebelusii se nasc cu unghii moi si relativ lungi, cu care se pot zgaria pe fata in timpul miscarilor inca necoordonate pe care le fac cu manutele. O unghiera speciala pentru bebelusi, adaugata in bagaj, iti va permite sa ii tai in siguranta unghiutele, fara sa il ranesti, si sa ii lasi manutele libere sa atinga si sa exploreze. Simtul tactil e foarte important la aceasta varsta, de aceea nu te sfatuim sa il ingradesti in niciun fel.

5. Aleze

In primele tale zile de mamicie, bebe pare foarte fragil, iar tu vei fi emotionata si, probabil, nu foarte indemanatica. Pentru a evita accidentele prin patul de spital, cateva aleze sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba despre schimbarea scutecului. In plus, e bine pentru bebe sa stea cateva minute bune fara scutec, cu pielea la aer, pentru a preveni aparitia iritatiilor - un alt moment in care o aleza absorbanta te scuteste de emotii.

Nu uita de faptul ca bagajul pentru maternitate trebuie sa fie cat mai compact si nu trebuie sa contina obiecte inutile. In cateva zile veti fi oricum acasa, unde va veti bucura de mai mult spatiu si confort.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nasterea