Muzica

Underworld - ritmuri electronice in hangarele Romaero

Vineri, 7 noiembrie 2008 , Underworld au venit pentru prima oara in Romania. Asteptarea lunga a romanilor a fost rasplatita cu o petrecere de nota 10, care a transpus publicul pentru doua ore in atmosfera vietii de noapte britanice.

Intr-un hangar rece de pe aeroportul Baneasa a avut loc evenimentul fierbinte care a rasfatat publicul cu muzica electronica live ca la carte. Karl Hyde si Rick Smith, alaturi de DJ-ul Darren Price, care ii insoteste de ceva timp in turnee, au aratat ca Underworld inseamna mult mai mult ca "Born Slippy", melodia care i-a facut celebri.

Deschiderea a fost lasata pe mana baietilor de la Suie Paparude care au incalzit si au insuflat energie publicului infrigurat. Dobrica, Michi si Junkyard au cantat hiturile "Cu zambetul pe buze" si "Pentru inimi", dar nu au uitat nici materialele de la inceputurile trupei. Ei au prezentat in premiera si un cantec nou , iar Michi a rasfatat publicul cu putin downtempo.

UnderworldDupa o pauza in care nerabdarea publicului a crescut, Underworld au inceput concertul cu "Crocodile" o piesa de pe albumul "Oblivion With Bells", proaspat lansat inainte de inceperea turneului. Alternand piese mai lente cu melodii cu energie maxima, ei au reusit sa mentina atmosfera si sa ofere publicului o seara extraordinara.

Vocalistul trupei, Karl Hyde, a dansat toata seara alaturi de cei prezenti. Hituri ca "Two Months Off" si "Cow Girl" pe care romanii le-au recunoscut de la primele acorduri au fost amestecate cu piese noi care s-au indepartat putin de sound-ul obisnuit al trupei.

Show-ul a trecut prin multe genuri muzicale. De la jungle la trance, Underworld a facut un tur de forta care a tinut publicul in priza pana dupa miezul noptii. Momentul de intensitate maxima a fost, desigur, "Born Slippy" in varianta .Nuxx.

Piesa "Kind Of Snake" a fost un alt moment deosebit al serii care i-a facut sa danseze si pe cei care nu erau neaparat fani ai sound-ului trupei.

UnderworldUnderworld s-a intors pe scena la cererea publicului pentru un bis. Au optat pentru piesa "Jumbo", ale carei ritmuri calme au creat o atmosfera degajata, de after party.

Proiectiile video au variat de la jocuri video clasice (Asteroids, Space Invaders si Pong) la animatii cu forme geometrice abstracte si la filmari in aer liber cu cei doi membri ai trupei. Spectacolul de lumini cu lasere a reusit sa transforme concertul intr-o experienta completa. In ciuda problemelor tehnice minore, cu un bass usor distorsionat, publicul a dansat nebuneste toata seara.

La plecare, trupa a multumit spectatorilor pentru faptul ca au luat parte la experienta Underworld si a promis ca se vor intoarce in Romania cat de curand. Singura intrebare ramasa, dupa ce muzica s-a oprit, a fost cine s-a simtit mai bine: trupa in fata reactiei entuziaste a spectatorilor sau publicul care a realizat ca a luat parte la un eveniment cu adevarat de exceptie?

Galerie foto Underworld la Bucuresti

Setlist

Crocodile

Rez

Dirty Epic

Spoonman

Strumpet

Glam

Two Months Off

You Do Scribble

Train

King Of Snake

Beautiful Burnout

Bamboo

Born Slippy .Nuxx

Pearl's Girl

Moaner

 

Bis

Jumbo


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea