Muzica

#lansare #album #jazz #enesco re-imagined

George Enescu, reorchestrat in maniera jazz

Sala Teatrului Odeon va gazdui pe 22 septembrie, concertul de lansare a albumului Enesco Re-Imagined . Albumul este unul de referinta si reuneste artisti cu adevarat consacrati: pianistul newyorkez  de orgine romana Lucian Ban, apreciatul constrabasist John Hebert, fiind de altfel initiatorii acestui proiect.

Cei doi au alaturi o trupa formata din artisti de jazz de renume mondial: Mat Maneri (viola), Tony Malaby (saxofon tenor), Albrecht Maurer (vioara), Ralph Alessi ( trompeta ), Gerald Cleaver (tobe) si Badal Roy (tobe indiene si percutie ).

Albumul “Enesco Re-Imagined” s-a nascut din pasiunea pianistului roman pentru muzica marelui compozitor . “Am descoperit si m-am indragostit cu adevarat de muzica lui Enescu mult dupa ce m-am mutat din Romania  in New York pentru a studia la Mannes Scoala de Muzica , una dintre universitatile, unde Enescu a predat in mod regulat.
Am aflat ca multe din lucrarile lui Enescu, mai putin cunoscute, au o structura  foarte apropiata de aceea a muzicii de jazz; acesta a fost punctul de plecare pentru dorinta de a vrea sa prezint muzica lui Enescu intr-o lumina noua. (…)”
, a declarat Lucian Ban.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea