Machiaj & Cosmetica

# ingrijire fata #prevenire riduri #riduri

Ridurile, principalul inamic al tineretii. Cum sa le prevenim si amelioram

Niciun om nu poate castiga batalia cu ridurile deoarece acestea vor aparea mai devreme sau mai tarziu, dar cu siguranta pot fi intarziate si ameliorate atat prin proceduri cosmetice, cat si prin folosirea unor produse calitative si eficiente.

 

Ridurile sunt acele linii mai mult sau mai putin adanci care apar pe pielea noastra pe masura ce inaintam in varsta. Cel mai adesea apar in jurul ochilor si gurii, dar si la nivelul decolteului.

Nu exista o regula generala privind varsta la care apar ridurile, dar se considera ca in jurul varstei de 30 de ani le putem observa pe primele.

Pe langa varsta, mai exista factori ce favorizeaza aparitia ridurilor, cum ar fi expunerea la soare, fumatul sau alcoolul.

Un aliat in lupta cu ridurile este reprezentat de produsele cosmetice: creme, seruri, masti, sau compusi activi. Astfel le putem preveni, intarzia sau ameliora.

Produsele eficiente impotriva ridurilor

Crema

Crema nu lipseste din rutina de ingrijire a multor femei si exista numeroase produse concepute sa tinteasca ridurile prin prisma ingredientelor continute.

O varianta ar fi cremele lifting intens, de zi sau de noapte. Acestea imbunatatesc aspectul pielii vizibil si ajuta la sustinerea procesului de colagenogeneza. In plus, confera elasticitate si favorizeaza regenerarea celulara a epidermei.

Un produs de calitate contine adesea ingrediente precum extract de alge, ceramide, acid hialuronic, vitaminele A si E sau pantenol.

Retinol

Retinolul este un activ cunoscut pentru efectele sale miraculoase impotriva imbatranirii pielii si tocmai din acest motiv este folosit in demachiante, creme si seruri.

In primul rand, trebuie sa stiti ca retinolul nu se recomanda in cazul expunerii la soare, in sarcina si alaptare.

Puteti opta pentru un ser sau o crema cu retinol. Pe langa efectele anti-aging, poate estompa si imperfectiunile acneice si este util si in cazul hiperpigmentarii sau foliculitei.

Uneori retinolul poate usca pielea, drept urmare o varianta mai blanda ar fi uleiul cu retinol. Acesta exfoliaza si indeparteaza celulele moarte, regleaza excesul de sebum si previne aparitia cosurilor. Pentru ca ajunge in piele in profunzime, stimuleaza productia de colagen si elastina.

Masca Botox

Ingredientul vedeta este hibiscus, supranumit si ”planta botox”. O astfel de masca detoxifica, imbunatateste elasticitatea pielii, ajuta la estomparea petelor pigmentare si a punctelor negre, confera elasticitate si luminozitate. Hibiscus este bogat in vitamina C, astfel ca are proprietati antioxidante si este ideal pentru un ten matur, dar si pentru cel acneic.

Demachiere

Demachierea este extrem de importanta pentru a ne asigura ca avem un ten curat, fara impuritati, praf sau urme de machiaj. Desi nu atat de puternice si in concentratii atat de mari, produsele demachiante au de asemenea in compozitie ingrediente ce ajuta la prevenirea ridurilor.

Puteti opta pentru o apa micelara cu acid hialuronic microincapsulat, pentru o crema demachianta cu extract de tei, sau pentru o spuma micelara aging control.

Fiecare experienta privind rutina de ingrijire a pielii este unica.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului