Machiaj & Cosmetica

#pete albe #unghii

Pete albe pe unghii? Iata de ce apar acestea!

Unghiile sunt, de multe ori, un indicator al starii de sanatate a corpului. Astfel, orice schimbare aparuta la nivelul lor, necesita atentie. Decolorarea placii unghiilor se numeste leuconichie si se manifesta sub forma de pete sau dungi albicioase si neregulate.

Aceasta situatie a unghiilor poate afecta atat o singura unghie, cat si pe toate celelalte. Este valabil atat pentru unghiile de la maini, cat si pe cele de la picioare, Leuconichia este adesea confundata cu leucoderma sau cu leuconichia aparenta. 

Cum s recunosti aceasta afectiune? Apasa usor cu un deget pe unghia afectata. Daca pata dispare pentru o clipa, atunci este vorba despre leuconichie aparenta. Daca ramane vizibila este vorba despre adevarata leuconichie. Exista trei tipuri de leuconichie:

  • punctata - este frecventa in randul copiilor si se manifesta prin pete albe foarte mici.
  • totala - unghia devine complet alba si este un fenomen destul de rar.
  • striata - atunci cand pe unghii apar dungi subtiri, paralele sau transversale. 

De ce apar petele albe pe unghii?

Cauzele sunt diferite; deficiente alimentare (o dieta saraca in minerale si vitamine poate determina aparitia petelor albe pe unghii). Petele de pe unghii mai pot aparea si din cauza imbatranirii, Un alt element care nu trebuie subestimat este stresul, si el poate determina decolorarea patului unghiilor.

In orice situatie prezentata de mai sus este indicat sa consulti un medic. In unele cazuri petele albe apar pe unghii din cauza tulburarilor metabolice si a bolilor pe baza imuna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare