IT & C

Primul genom feminin – descifrat

Primul genom feminin – descifratGeneticienii de la Centrul Medical Universitar din Leyde, Olanda, au anuntat luni intr-un comunicat de presa ca au reusit in premiera descifrarea completa a genomului unei femei, relateaza Rompres.

„Este prima femeie din Europa si din lume al carei genom ADN este facut public”, se precizeaza in acest comunicat. Secventele ADN si analizele aferente descifrarii genomului, cu exceptia unor date care tin de domeniul privat, au fost facute publice, mai spun cercetatorii.

Descifrarea completa a genomului a fost realizata cu ajutorul unui nou aparat, ce tine de proiectul Illumina 1G. Scopul acestei munci imense este aflarea mai multor informatii despre rolul si caracteristicile cromozomului X, pe care femeile il detin in dublu exemplar.

Pana la anuntul de ieri, singurele genoame descifrate in totalitate apartin a patru barbati, doi americani si doi africani de etnie Yoruba. Harta genomului uman a fost stabilita in mod integral in 2003 de catre un consortiu international si are un grad de precizie estimat la 99,99%.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele