IT & C

323 licente de emisie si 388 autorizatii tehnice de functionare

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a eliberat pana in prezent un numar de 323 licente de emisie in scopul difuzarii sau retransmisiei serviciilor de programe audiovizuale, in conformitate cu prevederile Ordinului 365/2002, intrat in vigoare la data de 17 decembrie 2002. Un numar de 73 de licente de emisie au fost acordate pentru televiziune, iar 250 pentru radio.

De asemenea, un numar de 388 de autorizatii tehnice de functionare au fost eliberate de ministerul comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in acelasi interval de timp, dupa cum urmeaza: 8 autorizatii pentru difuzarea sau retransmisia de servicii de programe de televiziune, 25 pentru cele radio si 355 pentru retelele de CATV.

Licenta de emisie este actul administrativ emis de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in conformitate cu prevederile art. 59 alin. (1) din Legea audiovizualului, care confera titularului licentei audiovizuale dreptul de a utiliza, pentru o perioada determinata, una sau mai multe frecvente radioelectrice, dupa caz, in conformitate cu licenta audiovizuala. Licenta de emisie este valabila pe o perioada de 9 ani, cu posibilitatea de prelungire pentru inca 9 ani.




Autorizatia tehnica de functionare este actul administrativ prin care Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in conformitate cu prevederile art. 73 din Legea audio-vizualului, acorda titularilor licentelor audiovizuale, respectiv ai avizelor de retransmisie, dreptul de a utiliza statiile de emisie sau retelele de telecomunicatii aflate sub jurisdictia Romaniei, in scopul difuzarii sau retransmisiei oricarui serviciu de programe pe, respectiv de pe teritoriul Romaniei. Termenul de valabilitate a autorizatiei tehnice de functionare este acelasi cu termenul de valabilitate a licentei de emisie.

In vederea eliberarii autorizatiei tehnice de functionare de catre MCTI, IGCTI este abilitat sa efectueze verificarile tehnice ale statiei de emisie si/sau retelei de telecomunicatii si sa elibereze buletinul de masuratori si sa supravegheze aplicarea, sa controleze indeplinirea obligatiilor si sa sanctioneze incalcarile prevederilor din Legea audiovizualului.



De asemenea, ordinul ministrului precizeaza ca licentele de emisie, autorizatiile tehnice de functionare, avizele tehnice si celelalte acte administrative se elibereaza gratuit.

Pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, www.mcti.ro, sectiunea Activitate, subsectiunea Licente, este disponibila schema procesului de autorizare, dupa cum urmeaza:
Procedura de autorizare in cazul difuzarii serviciilor de programe audiovizuale pe calea unei frecvente radioelectrice terestre
Procedura de autorizare - retele CATV


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele