Frumusete & Ingrijire

#odihna #somn

Vrei sa dormi doar 5 ore si sa fii odihnit? Iata ce trebuie sa faci

Poate nu stiai, insa e posibil sa te simti odihnit chiar daca dormi doar cinci ore. E bine sa stii cum poti face asta, dar si care sunt riscurile la care te expui. Pe termen lung nu este recomandat sa ai o astfel de odihna.

Exista persoane care, din diferite motive, dorm mai putine ore pe noapte. Afla ca da, exista posibilitatea sa fii odihnit chiar si cu cinci ore de somn pe noapte, insa pe termen lung nu este recomandat sa procedezi asa. Majoritatea adultilor au nevoie de intre 7 si 9 ore de somn pentru a se odihni complet. 

Iata cateva sfaturi pentru a optimiza cele cinci ore de somn pentru a fi cat mai odihnit posibil:

Mai intai de toate stabileste un program regulat de somn. Incearca sa mergi la culcare si sa te trezesti mereu la aceleasi ore, chiar si in zilele in care dormi mai putin. Evita cofeina si alcoolul inainte de culcare. Acestea pot afecta calitatea somnului. 

Creeaza-ti un mediu de somn confortabil. Asigura-te ca in dormitor este intuneric, liniste si o temperatura potrivita pentru somn. Un pat confortabil si o lenjerie curata pot face o diferenta semnificativa. 

Evita expunerea la ecranul telefonului inainte de culcare. Lumina albastra poate influenta productia de melatonina, hormonul care regleaza somnul. Mananca ceva usor inainte de culoare. Este recomandat sa eviti mesele copioase sau alimentele greu digerabile inainte de culcare. 

Planifica-ti ziua astfel incat sa poti face fata cu succes cu mai putine ore de somn. Evita sa iti aglomerezi programul si prioritizeaza activitatile importante. 

Foarte important este sa te mentii hidratat! eshidratarea poate duce la o somnolenta crescuta, deci asigura-te ca bei suficienta apa in timpul zilei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare