Frumusete & Ingrijire

#bronzat cu bere #tiktok #tineri #bronz

Noua moda pe TikTok, care prinde tot mai mult la tineri. Bronzatul cu bere. De ce este periculos

Noua moda de pe TikTok, bronzatul cu bere, este pe cat de interesanta, pe atat de periculoasa. Multe persoane isi doresc un bronz perfect. Daca pana de curand oamenii apelau fie la solar, fie la razele soarelui, a aparut si o alternativa cu bere. Pe reteaua de socializare mii de fete, cele mai multe adolescente, se filmeaza inainte si dupa aplicarea berii, aratand ca aceasta poate functiona si ca autobronzant.

La ce risc se expun persoanele care folosesc bere pentru bronz

Specialistii spun ca tinerii risca sa dezvolte cancer de piele din cauza acestui truc. Avand in vedere faptul ca folosesc bere in loc de protectie solara, acestia se expun la radiatiile solare, iar berea nu face decat creasca riscul de dezvoltare a cancerului de piele. 

Zaharurile si acizii din componenta berii ajuta la inchiderea la culoare a pielii, in timp ce antioxidantii pastreaza "pielea fina si intinerita" - cu asta se lauda cei care au incercat noua moda de pe TikTok.

Expertii spun insa ca nu exista dovezi stiintifice care sa ateste ceea ce declara fanii acestui tip de bronz, cu bere. Metoda poate fi riscanta. In cel mai fericit caz, poate cauza arsuri solare si imbatranirea prematura a pielii. Dar, folosita in exces, banala bere pe piele poate duce la aparitia melanomului.

„Simpla aplicare a berii pe corp in vederea bronzarii accentuate n-are nicio dovada stiintifica. Mai mult, nu asigura nicio protectie impotriva razelor solare, care fac rau pielii. Radiatiile UV sunt cancerigene si contribuie din plin la distrugerea pielii prin arsuri solare, imbatranire prematur si un risc crescut de aparitie a cancerului de piele, inclusiv a melanomului”, spune medicul Maham Khan, un dermatolog de la Clinica Cadogan din Londra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului