Frumusete & Ingrijire

#piele uscata # cosmetice bio #produse cosmetice bio

Piele uscata - Top 5 motive pentru care sa folosesti cosmetice bio

Pielea uscata poate fi de multe ori deranjanta si suparatoare si este adesea cauzata de factorii de mediu. In timpul iernii, pielea uscata creeaza un disconfort pentru multe persoane si, uneori, folosirea cremei hidratante si evitarea sapunurilor dure se dovedeste a fi insuficienta.

Spus pe scurt, pielea uscata apare cand stratul ei superior (epidermul) nu isi mentine nivelul de umiditate, prin urmare incepe sa isi schimbe aspectul, prezentand o textura subtire cu linii fine sau crapaturi vizibile.

Pentru ca produsele intalnite in supermarketuri si farmacii sunt dintre cele mai variate, iar campaniile de marketing pentru cresterea vanzarilor suficient de agresive, pe raftul de acasa zac de multe ori niste cosmetice ale caror rezultate nu par a fi deloc cele promise.

Gasesti cosmetice bio de la Green Boutique, care te vor ajuta sa ai un ritual de ingrijire al pielii 100% natural. Afla mai multe despre avantajele de a adopta produsele organice din randurile de mai jos.

Top 5 motive sa folosesti cosmetice bio

Cand spunem cosmetice bio (organice), ne referim la acele produse realizate din ingrediente derivate din plante, ce sunt cultivate fara utilizarea de pesticide, erbicide, ingrasaminte sintetice.

Devenim tot mai responsabili cu alegerile pe care le facem, prin urmare este important sa evitam substantele chimice pe suprafata pielii noastre.

1. Procesul de absorbtie

Pielea absoarbe multe dintre ingredientele intalnite in produsele de frumusete. Este important sa ne gandim nu doar la rezultatul imediat, ci si la efectele produse in interior. Substantele chimice din fondul de ten, fard, crema de zi/de noapte, gelul de dus intra in piele, apoi in sange si in organele si glandele din organismul nostru.

2. Ingrediente de cea mai inalta calitate

Este firesc sa iti doresti sa oferi ce este mai bun pentru ingrijirea pielii tale. Asa cum acorzi atentie regimului alimentar, etichetelor de pe diferitele produse pentru a vedea ce contin, tot la fel ar trebui sa se intample si in cazul cremelor, lotiunilor de corp.

Cosmeticele organice folosesc ingrediente de calitate inalta, prin urmare pielea ta primeste un tratament net superior, exact asa cum merita.

3. Actiune blanda

Cu siguranta o piele uscata are nevoie de o ingrijire blanda si delicata. In locul cosmeticelor standard, care au substante chimice dure, ce pot chiar sa-ti usuce si mai tare pielea, opteaza pentru cosmetice naturale. Pentru inceput, poti alege un sapun cremos, cu ingrediente din plante certificate organic.

4. Un aliat pentru pielea sensibila

Nu putine sunt persoanele care se confrunta cu alergii si alte dificultati in urma utilizarii diferitelor produse de la raftul de cosmetice. Gasesc cu greu produse care sa nu le provoace probleme.

Astfel, cosmeticele bio sunt adesea preferate de persoanele cu piele sensibila.

5. Parfumul

Multe persoane in procesul lor de achizitie se lasa ghidati de frumusetea ambalajului sau de mirosul cat mai puternic al produsului.

In majoritatea cazurilor, parfumul (fragrance) din cosmetice reprezinta un amestec de substante chimice, ce pot fi inhalate pe tot parcursul zilei de persoana in cauza.

Gratie cosmeticelor organice, nu iti vei mai expune pielea la acesti compusi toxici, pentru ca aromele sunt derivate din ingrediente 100% naturale.

5 sfaturi pentru ingrijirea pielii uscate

  1. Asigura-te in fiecare zi ca timpul petrecut la dus este scurt, ca folosesti apa calduta, nu fierbinte, pentru a mentine uleiul natural al pielii la nivel echilibrat. Foloseste produse cosmetice bio care iti ingrijesc pielea in mod delicat si natural.
     
  2. Cand iesi din cada, nu insista cu propsopul pentru a te sterge bine. Din contra, lasa pielea sa se usuce singura, va fi moale si supla. Acum este si momentul potrivit sa folosesti o lotiune hidratanta. Alege una cu miere de Manuka si pielea isi va mentine umiditatea. O recomandare este si uleiul de cocos.
     
  3. Acorda atentie sporita mainilor si picioarelor. Iarna nu pleca de acasa fara manusi. Foloseste atat o crema hidratanta organica pentru maini, cat si una pentru picioare. Vei scapa de pielea crapata si uscata.
     
  4. Buzele sunt predispuse la deshidratare, deci foloseste un balsam natural de buze pentru a le hrani. Poti incerca unul cu galbenele si miere. La cateva ore, nu uita sa reaplici balsamul!
     
  5. Pielea hidratata se mentine si cu ajutorul unei alimentatii potrivite, asadar pe langa consumul de apa. Pestele, semintele de in, de canepa, contin niveluri ridicate de acizi grasi, care s-au dovedit ca reduc inflamatia pielii si impiedica pierderea de apa trans-epidermica, mentinand nivelul de hidratare al pielii sub control.

Este important sa fii un cumparator informat, sa stii ca exista o gama larga de produse bio, ce pot fi folosite cu incredere de tine si toti ceilalti membrii ai familiei tale.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare