Frumusete & Ingrijire

#ingrijire #sanatate

Ai grija de tine! Ce sa faci daca vrei sa iti protejezi sanatatea?

Sa ai grija de tine ar trebui sa reprezinte preocuparea ta principala. Doar daca ai grjia de tine o te simti, cu adevarat, increzator in propriile forte si o sa de bucuri de lucrurile minunate pe care ti le ofera viata, la tot pasul. Iata, mai jos, cateva sfaturi de care sa tii cont daca vrei sa-ti protejezi sanatatea.

 

Ai grija de tine si foloseste manusi de protectie!

Utilizeaza manusi de protectie de unica folosinta ca iti feresti mainile de anumite substante cu care s-ar putea sa intri in contact cand lucrezi ceva in curte sau cand iti cureti podelele si geamurile casei tale. De asemenea, ar fi bine sa ai in casa nu doar manusi de unica folosinta, ci si niste manusi mai rezistente, care sa protejeze de taieturi, intepaturi si julituri.

Ai grija de tine si mananca destept!

Cu totii avem niste mancaruri pe care le adoram, chiar daca multe dintre ele nu sunt foarte sanatoase. In cazul in care iti pasa de starea ta de bine ar fi indicat sa mananci mult mai putine preparate nesanatoase si sa introduci legume si fructe din belsug in alimentatia zilnica. Este important doar ce mananci, dar si cat si cand mananci. Prin urmare, ideal este sa ai parte de trei mese principale si doua gustari in fiecare zi. Si, in plus, cina nu ar trebui sa o iei mai tarziu de ora 20:00. In caz contrar, risti sa te ingrasi, iar obezitatea nu este deloc buna pentru sanatatea ta.

Ai grija de tine si spala-te!

Igiena personala este esentiala atat pentru o sanatate de fier cat si pentru interactiunile sociale de care ai parte, in fiecare zi. Tot ce trebuie sa faci este sa te speli zilnic pe corp si pe dinti, sa folosesti un deodorant si sa pui pe tine niste haine curate. Pentru o igiena personala impecabila, nu uita sa te speli pe cap macar de doua ori intr-o saptamana, sa te tunzi si sa te barbieresti.

Ai grija de tine si dormi suficient!

Somnul reprezinta o stare fiziologica foarte importanta pentru mentinerea sanatatii tale la un nivel foarte ridicat. Specialistii sunt de parere ca fiecare adult are nevoie de minimum sapte ore de somn intr-o zi, ca sa functioneze asa cum trebuie cand este treaz. In eventualitatea in care, pana acum, nu ai considerat ca merita sa acorzi atentie odihnei, poate ca ar fi timpul sa-ti schimbi atitudinea, deoarece lipsa somnului este asociata foarte multor probleme de sanatate.

Ai grija de tine si fa miscare!

Exercitiile fizice sunt obligatorii pentru orice persoana, indiferent de varsta. Daca vrei sa ai grija asa cum trebuie de sanatatea ta, este nevoie sa faci exercitii fizice, in fiecare zi. Nu conteaza ca folosesti o saltea si doua gantere in sufrageria casei tale sau ca alergi jumatate de ora prin parc. Important este sa-ti pui corpul la lucru.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului