Frumusete & Ingrijire

#calciu #dinti #depozite de calciu #pete dinti

Depozitele de calciu de pe dinti

Stiai ca acele pete albe de pe dinti sunt, de fapt, depozite de calciu ? Acestea pot fi evitate prin respectarea unor masuri stricte de igiena, insa in anumite cazuri acestea se incapataneaza sa apara. Descopera care sunt pasii si metodele de indepartare a calciului de pe dinti.

Foloseste-te de bicarbonat de sodiu


Timp de o saptamana, in fiecare zi, aplica un varf de cutit de bicarbonat peste pasta de dinti si fa astfel un periaj de aproximativ 5 minute. Acest mic tratament nu va indeparta in totalitate aceste depuneri, dar cu siguranta le va reduce din intensitate. In cazul in care petele sunt prea puternice si nu pot fi indepartate cu un simplu periaj nu iti ramane decat sa mergi la un cabinet dentar .
 

Consulta un medic stomatolog


Calciul de pe dinti nu poate fi indepartat printr-un simplu periaj (cel putin nu in totalitate), asa ca renunta la ideea de a incerca acasa sa remediezi aceasta problema. Medicul stomatolog este singurul in masura sa te ghideze in aceasta problema si sa aplice metodele de tratament corespunzatoare.
 

Tratament de fluorizare


Una dintre solutiile pe care ti le poate propune medicul stomatolog este tratamentul de fluorizare. Acest tratament este de mare ajutor in cazul in care cauza petelor de calciu este provocata de lista mineralelor. Un tratament pe baza de fluor va elimina cu siguranta orice urma de depozite de calciu de pe dinti.
 

Tratamentul de abraziune au aer


Tratament de abraziune consta in utilizarea unui aparat care pulverizeaza pe dinti bucati microscopice de cristal si care elimina petele de calciu si acopera dintii cu un strat de protectie.
 

Fatete de portelan


In situatia in care dintii sunt complet patati, iar orice varianta de tratament ar fi fara rezultat, medicul stomatologi iti poate propune imbracarea dintilor intr-un strat de portelan.

Dincolo de aceste tratament este recomandat sa ai o alimentatie in care consumul de calciu sa fie echilibrat. daca ai pete albe pe dinti si unghii, atunci cu siguranta este recomandat sa limitezi consumul de lactate si produse bogate in calciu. De asemenea, igiena dentara zilnica este obligatorie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare