Frumusete & Ingrijire

#dormit dezbracat #beneficii #sanatate #somn

De ce este bine sa dormi dezbracata? 7 beneficii pentru sanatate

A dormi este unul dintre punctele importante in orice zi si pentru orice om. Atunci cand alegi sa dormi dezbracata, ai o multitudine de beneficii, incepand de la a te simti confortabil si pana la a evita anumite neplaceri legate de sanatatea ta. Iata de ce este bine sa alegi sa dormi fara lenjerie:

 

1. Minimizezi riscul pentru o infectie urinara

Infectiile sunt determinate de bacteriile in exces, iar zonele cu umezeala pot sa creasca posibilitatea ca acestea sa se inmulteasca peste masura. De aceea, atunci cand permiti aerisirea in timpul serii a zonelor intime, poti sa eviti usor riscul de a avea o infectie a tractului urinar. De asemenea, ceea ce poti sa faci in timpul zilei, este sa iti schimbi imediat lenjeria intima dupa un antrenament, dupa o perioada in care ai transpirat din diverse motive. Asadar, incearca sa dormi dezbracata, fara pijama si fara lenjerie pentru a putea sa reduci riscul infectiilor.

 

2. Reduci riscul de a avea candidoza

Candidoza, la fel ca si in cazul infectiei urinare, are legatura cu zonele umede. Astfel ca fiind expusa la circulatia aerului, poti sa reduci acest risc. Practic, stand dezbracata 8 ore in timpul noptii, poti sa ai parte de o minimizare considerabila a posibilitatii de candidoza.

 

3. Reduci riscul de Bacterial Vaginosis (BV)

Bacterial Vaginosis are legatura cu o balanta dezechilibrata a bacteriilor din zona vaginului. Din nou, expunerea la aer si circulatia sa, pot determina reducerea posibilitatii de astfel de probleme.

 

4. In vietile barbatilor exista beneficii?

Da, si in vietile barbatilor exista beneficii atunci cand aleg sa doarma dezbracati. Si la ei este un risc mai scazut de bacterii si infectii urinare, iar beneficiul lor major este imbunatatirea vietii sexuale. De asemenea au parte de un somn mai odihnitor, mai bun si au o calitate a vietii mai ridicata in general.

 

5. Herpes

Herpesul este facut din cauza iritarii vaginale. Cu alte cuvinte, atunci cand in timpul somnului zona intima este iritata de materialele stramte ale lenjeriei, aerul nu poate circula, iar herpesul se vindeca mult mai greu. Este neveoie de aer pentru a putea sa se produca rapid vindecarea.

 

6. Atunci cand esti insarcinata ai beneficii speciale

Orice femeie insarcinata stie ca in timpul sarcinii se produc schimbari hormonale si de alte tipuri, corpul se modifica si nevoile sunt diferite. Printre aceste schimbari, pastrarea unei anumite temperaturi este una dintre cele mai neplacute. Astfel ca prin a dormi fara lenjerie si fara pijama, poti evita sa ramai transpirata intreaga noapte si astfel poti sa reduci riscul altor infectii sau bacterii care se pot inmulti. A nu avea lenjerie stramta ajuta si copilul sa se simta lejer si sa nu aiba probleme.

 

7. De ce sa dormi fara sutien noaptea

 Sutienul strange mult zona diafragmei si aceasta zona are lagatura cu modul in care respiri. De aceea este indicat sa dormi fara sutien, pentru a nu lipsi corpul de nivelul de oxygen de care are nevoie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare