Frumusete & Ingrijire

#buze catifelate #buze uscate #buze #ingrijire buze

Buze uscate? Remedii homemade pentru buze catifelate in doar cateva zile

Un lucru pe care este posibil sa nu il fi stiut pana in acest moment este acela ca buzele uscate au o mare legatura cu saliva. Cu toate ca nu ne dam seama care este scopul exact al salivei, aceasta este foarte importanta in ceea ce priveste cauzele uscaciunii buzelor.

Acum insa, te vom ajuta sa ameliorezi buzele uscate. Iata cateva remedii homemade care sa te ajute sa obtii buze catifelate in doar cateva zile.

Bea apa filtrata

O buna stare de hidratare pe parcursul zilei te va ajuta sa mentii umezeala bucala de care ai nevoie. Chiar si pe durata noptii, poti pastra apa langa pat pentru a iti umezi gura in cazul in care aceasta se usuca excesiv in timp ce dormi. Apa potabila nu numai ca te ajuta sa iti hidratezi gura, dar promoveaza si productia de saliva.

Clatirea cu bicarbonat de sodiu si apa sarata

Curatarea periodica a gurii pe parcursul zilei este de asemenea foarte utila. Iti poti prepara cu usurinta o solutie puternica si naturala formata din bicarbonat de sodiu, sare si apa, care sa te hidrateze si sa dezinfecteze gura in acelasi timp. Iata cum iti poti pregati solutia pe care sa o folosesti inainte de a te pune seara in pat:

  • Jumatate de ceasca de apa calda filtrata
  • Un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • Mai putin de un sfert de lingurita de sare

Mentine-ti buzele umede

Uleiul de cocos organic este benefic pentru par, piele, cat si pentru buze. Acesta poate fi utilizat cu usurinta pe buzele uscate si pe colturile gurii. Uleiul se absoarbe rapid in piele si ofera o senzatie instantanee de alinare a uscaciunii.

Lasa-te ajutat de anumite alimente

Asemenea hidratarii corespunzatoare, exista alimente pe care le poti consuma pentru a usura simptomele gurii uscate si pentru a stimula glandele salivare. Mananca urmatoarele produse alimentare care se vor dovedi remedii clare pentru uscaciunea gurii – mere, branza tare, morcovi cruzi si telina.

Evita apa de gura care contine alcool

Deoarece consumul de alcool duce la uscarea gurii, nu este indicat sa iti clatesti gura cu apa de gura care contine alcool. In schimb, poti achizitiona o apa de gura in compozitia careia sa nu existe acest ingredient sau iti poti prepara acasa solutia de clatire a gurii prezentata anterior.

Respira in special pe calea nasului

Un alt sfat care sa te ajute in evitarea uscarii buzelor este acela de a respira preponderent cu ajutorul nasului. Respiratia prin gura permite umezelii din gura sa fie eliminata, fapt care conduce la uscarea si deshidratarea acesteia.

Mentine o buna igiena orala

Nu uita sa practici o buna igiena orala si sa iti periezi dintii cel putin de doua ori pe zi. Un alt lucru care se poate dovedi util este si folosirea periodica a atei dentare. In plus, este indicat sa iei in calcul utilizarea unei paste de dinti din ingrediente naturale, pentru a limita aportul chimic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare