Frumusete & Ingrijire

#ingrijire personala #relaxare #sanatate

Cum sa te rasfeti sanatos

Dupa o saptamana dificila, cu numeroase responsabilitati si termene limita la serviciu, este momentul sa te resfeti putin. Deconecteaza-te de la rutina zilnica si petrece cateva momente de calitate, doar cu tine. Relaxeaza-te, mananca ceva bun sau rasfata-te cu un tratament complet spa la tine acasa.

Iata cateva modalitati ieftine prin care sa te rasfeti la finalul saptamanii:

Rasfata-te cu o bucata de ciocolata neagra

Dulce, cu o aroma bogata si delicioasa, ciocolata este unul dintre cele mai frumoase lucruri din viata. Gusta in fiecare zi cate o bucatica de ciocolata neagra si te vei bucura de o serii de beneficii.

Ciocolata neagra reduce hipertensiunea, stimuleaza circulatia sangelui si mareste nivelul de colesterol bun din sange.

Parfumeaza casa cu lavanda

Oamenii au folosit ierburile aromatice de secole, pentru parfumarea lenjeriilor de pat si a hainelor. Cercetatorii ne confirma ceea ce batranii stiu de secole: aromaterapia este benefica pentru sanatate. Ne stimuleaza starea psihica si mentala si induce o stare de bine.

Asadar, parfumeaza casa cu arome fine de lavanda si te vei bucura de un somn odihnitor, cu vise frumoase.

Saruta-ti partenerul

Cand te trezesti de dimineata sau cand pleci la serviciu, saruta-ti cu pasiune partenerul. Nu numai ca vei arde cateva calorii, insa sarutul te va ajuta sa reduci stresul si sa iti intaresti sistemul imunitar. In plus, vei intari legatura emotionala cu partenerul tau.

Rasfata-te cu o friptura de ton

Renunta pentru o zi la conservele cu ton si cumpara o bucata suculenta de ton pe care sa o prepari la gratar. Nu numai ca te vei bucura de o masa copioasa, insa ii vei oferi organismului tau doza necesara de acizi grasi omega 3, super grasimi care sunt importante pentru sanatate si energie.

Fa-ti manichiura

Mainile tale sunt precum niste albine harnice. Zboara deasupra tastelor calculatorului, fac mancare si curatenie, au grija de copii si mangai dragastos pletele iubitului. Rasfata in fiecare saptamana acesti muncitori delicati cu o manichiura facuta ca la carte.

Ca si masajul, manichiura este o modalitate perfecta de rasfat si infrumusetare. Iar mainile si unghiile ingrijite iti vor intari si increderea in tine.

Uita-te la un film amuzant

Razi! iti va face bine. Rasul elimina stresul, imbunateste circulatia sangelui si stabilizeaza tensiunea arteriala. De asemenea, imbunatateste si digestia si regleaza nivelul de zahar din sange.

Rasfata-te cu un masaj

Un masaj poate fi costisitor, insa nu trebuie sa mergi la un profesionist pentru a te bucura de beneficiile sale. Iti poti ruga partenerul sa iti ofere un masaj relaxant. Masajul este benefic atat pentru sanatate fizica, cat si pentru cea mentala.

Atunci cand esti masat, organismul tau produce endorfine, substante naturale care reduc durerile. Masajul reduce si stresul si anxietatea si intareste sistemul imunitar.

Dormi

Dupa o zi obositoare la serviciu, responsabilitati casnice si alte lucruri pe care trebuie sa le faci, un somn odihnitor te va revigora si te va ajuta sa incepi o noua zi intr-o stare pozitiva.

In timpul somnului, organismul se regenereaza si te ajuta sa te mentii sanatos. Nu uita: dormi 7 - 8 ore pe noapte.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare