Frumusete & Ingrijire

#prevenire aparitie #semne premature #semne piele

Cum previi aparitia semnelor premature ale imbatranirii pielii, in 11 pasi simpli

O multime de factori contribuie la imbatranirea prematura a tenului. Unii dintre ei nu depind de noi, insa asupra altora avem un oarecare control. Unul dintre lucrurile pe care nu le putem influenta este procesul natural de imbatranire, care joaca un rol cheie in aparitia ridurilor si a liniilor fine.

 

In timp, acestea devin tot mai vizibile si este normal si natural ca pielea sa isi piarda din aspectul tanar pe masura trecerii timpului. Subtierea si uscarea acesteia sunt primele semne ale imbatranirii, iar genetica are o contributie importanta in privinta momentului aparitiei acestora. 

Pe de alta parte, desi nu putem controla imbatranirea intrinseca, naturala, avem la indemana metode prin care putem preveni imbatranirea prematura a tenului. Vorbim aici despre alegeri privind stilul de viata si despre masuri preventive, prin care putem incetini procesul de aparitie a efectelor imbatranirii extrinseci. Iata care sunt cei 11 pasi care te pot ajuta sa previi aparitia semnelor premature ale imbatranirii pielii:

Protejeaza-ti tenul de actiunea nociva a radiatiilor solare. Indiferent daca iti petreci ziua la plaja sau cu activitati cotidiene necesare, protectia solara este esentiala. Poarta haine care te protejeaza de soare, din materiale usoare si care acopera cat mai multa piele, nu-ti uita ochelarii de soare acasa si foloseste o crema de protectie solara SPF 50 rezistenta la apa in fiecare zi, dupa ce iti faci rutina obisnuita de ingrijire si aplici crema antirid

Alege autobronzantul in detrimentul bronzului natural. Acesta din urma contribuie la imbatranirea prematura a pielii si te poate expune riscului arsurilor solare, in vreme ce un autobronzant de calitate, cu ingrediente organice, iti poate conferi aspectul dorit fara a dauna pielii.

Renunta la fumat. Acest obicei grabeste procesul de senescenta, indiferent cate creme anti imbatranire folosesti pentru a-ti mentine elasticitatea si netezimea tenului. Fumatul contribuie la aparitia ridurilor si accentueaza aspectul tern al pielii. 

Evita expresiile faciale repetitive. Orice expresie faciala solicita o serie de muschi ai fetei. Repetarea contractarii acelorasi muschi timp de mai multi ani poate adanci liniile si ridurile de expresie, conferindu-le un caracter permanent.

Adopta un regim alimentar sanatos si echilibrat. Mai multe studii sugereaza ca fructele proaspete si legumele pot preveni efectele care duc la imbatranirea prematura a tenului. La polul opus, zaharurile si carbohidratii rafinati pot accelera procesul de imbatranire a pielii.

Consuma mai putin alcool. Efectele alcoolului asupra tenului sunt dure. Deshidratarea repetata poate duce la imbatranirea tenului si la accentuarea aspectului tern al pielii.

Fa miscare. Activitatea fizica moderata poate imbunatati circulatia sangelui si sustine sistemul imunitar. Aceste efecte iti ajuta pielea sa isi mentina aspectul tanar si catifelat.

Curata-ti tenul cu delicatete. Exfolierea agresiva poate irita pielea si accelera, astfel, procesul de imbatranire. In schimb, spalarea delicata a tenului indeparteaza machiajul, factorii poluanti si substantele care duc la aparitia iritatiilor la nivelul pielii.

Spala-te pe fata de doua ori pe zi si, suplimentar, oricand transpiri excesiv. Transpiratia irita pielea si contribuie astfel la imbatranirea prematura a tenului. De aceea, e important sa o indepartezi, mai ales atunci cand porti palarii, sepci sau casti de protectie pentru practicarea anumitor sporturi.

Aplica zilnic o crema hidratanta. Hidratarea eficienta a pielii si mentinerea apei in structure acesteia iti va conferi un aspect mai tanar si mai sanatos.

Evita produsele cosmetice agresive. Daca un produs cosmetic iti provoaca iritatii, mancarimi sau senzatia de arsura, efectele pe termen lung ale utilizarii acestuia pot duce la imbatranirea prematura a tenului.

Nu e niciodata prea tarziu sa iei masuri preventive anti-imbatranire. Chiar daca tenul tau prezinta deja semne ale imbatranirii precum liniile fine sau ridurile, adoptarea unei rutine corecte de ingrijire le poate repara, cel putin partial si poate preveni extinderea sau accentuarea lor. In cazul in care vrei sa faci mai mult pentru a-ti pastra tineretea, ia legatura cu un medic dermatolog. Tratamentele si procedurile non-invazive pe care ni le pune la dispozitie tehnologia din prezent te pot ajuta sa reduci aspectul ridurilor, sa inversezi infatisarea terna, sa capeti o luminozitate sanatoasa a tenului si sa iti corectezi si uniformizezi nuanta acestuia, pentru o fizionomie mai tanara.

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare