Frumusete & Ingrijire

#pregatiri #vacanta #vacanta de vara

Cand incepi sa te pregatesti pentru vacanta de vara

Daca vrei sa fii pregatita pe plaja, sa porti cu detasare absoluta fuste si pantaloni scurti si sa fii capabila sa te bucuri de fiecare zi din vara viitoare, atunci este necesar sa incepi pregatirile cel mai tarziu in luna februarie. Revenirea in forma maxima din punct de vedere fizic, rezolvarea tuturor problemelor legate de parul nedorit si controlul zonelor cu celulita sunt actiuni pe care este bine sa le incepi inainte de a cumpara biletele de calatorie si de a plati avansul la hotel.

 

Lupta cu parul nedorit

Exista alternative mai eficiente si mai blande decat metodele traditionale ale epilatului prin smulgere sau radere. Mai mult, aceste solutii care folosesc dispozitive inteligente nu doar ca indeparteaza parul nedorit de pe picioare, din zona inghinala si axilara, dar reduc si regenerarea acestuia (dupa 12 tratamente: 77% mai putin par pe picioare, 64% in zona inghinala, 64% in zonele axilare). Un imens avantaj este ca tratamentul se poate face in confortul si intimitatea casei, fara sa mai fie necesar sa apelezi la serviciile unui cabinet cosmetic. Ritmicitatea ideala pentru epilarea cu lumina intens pulsata (IPL) variaza de la persoana la persoana, dar in medie este de una la doua saptamani, timp de doua luni. Pentru intretinere ulterioara, de cele mai multe ori este suficienta o sesiune la fiecare 4-8 saptamani.

Un aparat de epilat cu IPL trimite un fascicul luminos la nivelul foliculului, inhiband cresterea firului de par. Tehnologia a fost realizata in colaborare cu medici dermatologi si este sigura pentru piele, daca sunt respectate regulile de utilizare (o recomandare prealabila a dermatologului este utila). Componentele inteligente ale aparatului sunt capabile sa detecteze nuanta pielii si indica cea mai confortabila si sigura setare a intensitatii luminoase, pentru fiecare zona a corpului in parte.

Reintra in forma cu o dieta

Un plan alimentar relaxat, care sa se bazeze pe cele trei elemente esentiale ale unei alimentatii sanatoase - legume, peste si alimente integrale - cu limitarea aportului de carbohidrati albi, procesati si zahar, inclusiv a celui ascuns in alimente, poate face minuni nu doar pentru fizic, ci si pentru starea generala de sanatate.

Alege mereu varianta unei diete echilibrate, evita infometarea, bea cantitatea corecta de apa, in fiecare zi, pentru ca face adevarate miracole pentru piele, par si metabolism, si adauga in programul zilnic cele 30 de minute de miscare necesare.

O dieta nu inseamna restrictii, ci un stil alimentar echilibrat care sa nu te epuizeze si sa nu produca stres suplimentar.

Controleaza zonele cu celulita

Cele mai afectate zone sunt coapsele, soldurile, fesele, dar si abdomenul si sanii. Desi nu este daunatoare, este extrem de inestetica si te poate complexa. Tratamentul impotriva celulitei este unul de durata si implica masaj si tratamente profesionale cu produse specifice, care trebuie utilizate periodic.

Cea mai buna combinatie care poate tine sub control celulita este un consum redus la minimum de alcool, cofeina si carbohidrati, renuntarea la fumat si evitarea laxativelor, a diureticelor si a somniferelor, un consum adecvat de fructe si legume, proteine de calitate si alimente bogate in fibre. Aportul de apa este vital pentru ca are capacitatea de a combate si preveni celulita prin fluidizarea sistemului limfatic. Exercitiile care tonifica musculatura sunt capabile sa atenueze aspectul de coaja de portocala al pielii. 

Unde iti vei petrece vacanta

Daca ai inceput sa-ti pregatesti corpul si pielea pentru vacanta de vara, este momentul potrivit pentru a alege si locul unde vei petrece concediul. Ia in calcul ca o vacanta stabilita din timp poate fi substantial mai convenabila decat una pentru care optezi in ultimul moment.

Recenziile pot furniza informatii utile si te pot ajuta sa-ti faci o idee, dar, cu toate acestea, este bine sa te lasi purtata de instinct, nu doar de experientele altora, atunci cand alegi o destinatie.

Daca vei incepe sa te pregatesti pentru perioada de vara din timp, vei scapa de angoasele lucrurilor facute in graba, de compromisuri si de sentimentul neplacut pe care il genereaza inconfortul unui trup de care nu esti multumita.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare