Frumusete & Ingrijire

# lipoaspiratie #laser

Ce este lipoaspiratia asistata laser si ce iti beneficii ofera

In universul esteticii corporale, lipoaspiratia asistata laser reprezinta cea mai avansata si eficienta metoda de remodelare corporala. Datorita beneficiilor notabile si indicatiilor multiple, lipoaspiratia asistata laser, solutia de eliminare a grasimii nedorite depuse in locurile de unde nu poate fi indepartata nici prin dieta si nici prin sport, s-a numarat printre cele mai solicitate interventii in anul 2023.

Lipoaspiratia asistata laser este o procedura chirurgicala minim invaziva, realizata cu anestezie locala, care utilizeaza energia laser pentru a topi mai intai celulele adipoase, inainte ca acestea sa fie aspirate. Din acest motiv, aspirarea se face cu canule foarte subtiri, care nu produc traumatism in momentul aspirarii, grasimea fiind lichefiata, deci usor de aspirat. Este mai putin agresiva decat orice alt tip de lipoaspiratie, inclusiv cea clasica, unde anestezia este generala si are un timp de recuperare mai scurt, deoarece prin lichefierea grasimii si indepartarea usoara a acesteia, edemele si echimozele sunt minime, interventia fiind mai putin traumatica. Nu necesita internare, iar recuperarea se face rapid, pacientul putandu-se intoarce la activitate normala chiar de a doua zi.

Mai mult decat atat, energia laserului stimuleaza fibra elastica din piele sa se contracte, celulele pielii sa se regenereze, crescand astfel productia de colagen si fermitatea pielii. Lipoaspiratia laser este indicata si pentru a contracta pielea lasata, ceea ce ajuta la prevenirea laxitatii pielii odata ce grasimea de baza este indepartata.

Cele mai solicitate zone de tratament pentru lipoaspiratia asistata laser sunt abdomenul superior, mijlociu si inferior, flancurile, soldurile, talia, coapsele, fesele, bratele, partea superioara a spatelui, genunchii, dar si gatul si conturul mandibular. Desi pot fi indepartati pana la maximum 5 l de grasime, ca orice alt tip de lipoaspiratie, nici lipoaspiratia laser nu este insa o solutie de slabire, deoarece grasimea indepartata este usoara, nefiind modificari mari pe cantar. Asadar, lipoaspiratia laser este o procedura de reconturare a corpului care are scopul de a reduce depozitele nedorite de grasime in exces, fara cicatrici si fara durere postoperator. Puterea laserului reduce timpul de recuperare si creeaza mai putine leziuni ale tesuturilor inconjuratoare in comparatie cu liposuctia traditionala.

Rezultatele lipoaspiratiei asistate laser sunt vizibile imediat dupa procedura, cu toate acestea, ele vor continua sa se imbunatateasca timp de patru pana la opt saptamani. Efectele complete ale interventiei vor putea fi observate de la doua pana la sase luni dupa procedura. Rezultatele sunt permenente.

Dr. Dana Miricioiu, unul dintre cei mai apreciati chirurgi esteticieni din Romania, explica beneficiile majore ale celei mai solicitate tehnici de indepartare a grasimii, realizata cu ajutorul laserului, care elimina depozitele de grasime localizata ce nu pot fi eliminate nici prin dieta si nici prin sport.

„In contextul dorintei tot mai mari a oamenilor de a-si imbunatati aspectul fizic, lipoaspiratia asistata  laser a atras atentia prin rezultatele sale spectaculoase. Tehnologia moderna si avansata a laserului a adus un plus de siguranta si eficacitate, consolidandu-si pozitia in topul celor mai cautate interventii estetice in anul 2023. Este o procedura chirurgicala cu laser, minim invaziva, de topire si indepartare a depozitelor de grasime incapatanate si spre deosebire de alte tipuri de interventii chirurgicale, necesita doar anestezie locala, fara a fi nevoie de anestezie generala. Pe langa beneficiile majore post operatorii, interventia de lipoaspiratie laser este usoara, lipsita de durere postoperator, nu necesita internare, iar recuperarea se face in cateva zile, pacientul putandu-se intoarce la activitatea normala chiar de a doua zi. Mai mult, cu ajutorul ei, pot sculpta tesutul pacientului aplicand 4D Liposculpture si realizand acele 6 packs la nivelul abdomenului.”

Beneficii remarcabile ale lipoaspiratiei asistate laser

Precizie avansata: Folosind tehnologia laser, lipoaspiratia devine o procedura mai precisa, permitand medicului sa contureze zonele specifice pentru un rezultat mai armonios.

Recuperare rapida: Tehnologia laser contribuie la o mai mica trauma tisulara si mai putine edeme si echimoze postoperatorii. Recuperarea este rapida, iar revenirea la viata sociala se poate face imediat deoarece sangerarea si edematierea zonei pe care s-a facut interventia sunt minime, datorita coagularii produse de fasciculul laser.

Stimularea productiei de colagen: Laserul nu doar elimina grasimea, ci si stimuleaza productia de colagen, oferind un efect de strangere a pielii, in special in zonele unde a fost eliminata grasimea. „Concomitent cu dizolvarea grasimii si cu distrugerea celulelor adipoase, se realizeaza si contractia fibrelor elastice si de colagen, urmata de formarea de colagen nou, crescand astfel tonusul si fermitatea pielii, care nu se poate realiza cu nicio alta interventie. Se evita astfel aspectul de piele lasata, care apare deseori dupa indepartarea clasica a grasimii. In plus se amelioreaza si vergeturile din zona respectiva.”, explica Dr. Dana Miricioiu.

Mai putina durere si disconfort: Procedura asistata de laser este minim invaziva si mai putin traumatica si aduce multiple beneficii pacientilor, intrucat poate reduce senzatiile de durere si disconfort asociate cu lipoaspiratia traditionala.

Permite tratarea anumitor zone cu contur neregulat: Lipoaspiratia asistata laser permite tratarea anumitor zone cu contur neregulat, greu accesibile lipoaspiratiei clasice, precum: abdomen, coapse, fese, linia bustului, gat si brate. Redefineste rezultatele obtinute dupa o lipoaspiratie clasica, uniformizand si corectand neregularitatile care rezulta din lipoaspiratia clasica, chirurgicala.

Creste tonusul si fermitatea pielii care nu poate fi remodelata dupa lipoaspiratiile clasice. Rezultatele apar dupa o singura procedura, fiind evidente dupa 4-8 saptamani si mult mai bine definite dupa 2-6 luni.

Rezultate permanente: Prin eliminarea eficienta a celulelor grase, rezultatele obtinute prin lipoaspiratia asistata de laser sunt permanente si pot fi mentinute cu printr-un stil de viata sanatos.

„Lipoaspiratia asistata laser vizeaza depunerile localizate de grasime si este eficienta in tratarea zonelor precum abdomen, coapse, solduri, sau barbie. Aceasta procedura poate fi utilizata pentru a remodela si a defini conturul corpului, oferind pacientilor un aspect mai tonifiat si armonios. Persoanele care au grasime persistenta, rezistenta la dieta si exercitii, pot beneficia de aceasta interventie pentru a obtine rezultate dorite. Lipoaspiratia laser ProLipo Plus se realizeaza cu anestezie locala, accesul catre grasimea in exces si pielea lasata facandu-se printr-o mica incizie, de 1-2 mm, care nu va lasa in urma nicio cicatrice. Beneficiul enorm al acestei interventii este ca laserul faciliteaza atat dizolvarea grasimii, cat si contractia puternica a fibrei elastice, iar prin regenerarea pielii produsa de laserul cu sistem dual de lungimi de unda, pielea va avea o cu totul alta fermitate, fiind lipsita dupa interventie de aspectul lasat si inestetic. Nu exista durere in timpul interventiei, iar rezultatul obtinut este permanent!.”- Dr. Dana Miricioiu, chirurg estetician.

Lipoaspiratia asistata laser a revolutionat abordarea in remodelarea corporala, oferind pacientilor beneficii semnificative si rezultate durabile. Cu indicatii variate si eficacitate dovedita, aceasta procedura continua sa una dintre cele mai solicitate interventii pentru cei care isi doresc sa obtina un corp mai bine conturat si tonifiat.

Despre Dr. Dana Miricioiu, chirurg estetician

Cu o cariera dedicata frumusetii si cu o experienta de peste 20 de ani in chirurgia plastica – microchirurgie reconstructiva, Dr. Dana Miricioiu a ajutat mii de oameni sa-si imbunatateasca aspectul si sa se simta mai increzatori, reprezentand un exemplu stralucit de profesionalism si pasiune.

Un nume de rezonanta in comunitatea medicala, Dr. Dana Miricioiu este recunoscuta pentru contributia sa la chirurgia estetica. Este dovada vie a faptului ca increderea in sine si frumusetea pot fi obtinute prin intermediul muncii dedicate, a cunostintelor si a pasiunii. A introdus in Romania tehnici noi de mentinere a sanatatii pielii prin interventii laser, in prezent detinand cele mai performante tehnologii laser din lume, folosite in tratamentele estetice, in reconturarea si remodelarea corpului, fabricate de renumita companie Sciton, SUA si Cynosure SUA.  Acestea continua sa se claseze conform “The Medical Spa MD Physician Report”, ani la rand, pe locul intai in cadrul interventiilor estetice minim si non-invazive, fiind cele mai folosite laser in cabinetele medicale din lume, obtinand cel mai ridicat punctaj din punct de vedere al performantelor clinice obtinute, dar si al sigurantei pacientului.

Dr. Dana Miricioiu este autoare a cartii “Invata sa invingi. Cancerul de san se poate vindeca”, scrisa in timpul in care a desfasurat Programul National de Reconstructie de San dupa cancerul mamar, program sustinut de Academia Medicala Romana.

Membra a “American Academy of Anti-Aging”, dar si a altor organizatii de profil nationale si internationale, Dr. Dana Miricioiu colaboreaza de foarte multi ani cu o echipa de medici, chirurgi plasticieni, medici specializati in boli de metabolism si de nutritie, toti pusi in slujba pacientilor, din dorinta de a reda acestora increderea in sine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare