Frumusete & Ingrijire

#piele sensibila #galbenele #piele #infuzie #musetel

6 infuzii de plante pentru pielea ta

Te-ai saturat sa folosesti pentru pielea ta produse care au in compozitia lor zeci de ingrediente chimice, care de care mai nocive pentru tenul tau? Mama natura este suficient de puternica pentru a-ti mentine frumusetea  si tineretea pentru un timp cat mai indelungat. Iata cateva infuzii care iti vor schimba radical parerea despre produse de infrumusetare si care, cel mai probabil, te vor determina sa faci curatenie generala printre acestea.


Infuzie de galbenele


Galbenelele se numara, fara indoiala, printre plantele cele mai puternice si benefice pentru ingrijirea pielii . Infuzia de galbene grabeste vindecarea ranilor, daca exista cazul, dar este extrem de benefica si in tratarea acneei si a cosurilor in mod general. De asemenea, semnele lasate de cosuri pot fi „sterse” daca pielea se curata cu infuzie de galbenele cel putin 7 zile la rand.


Infuzie de musetel


Florile de musetel au efect anti-fungic, calmant si de purificare. De asemenea, infuzia cu flori de musetel este recomandata in cazul pielii care se confrunta in mod repetat cu inflamatii si, mai mult decat ata, este foarte benefica pielii sensibile din jurul ochilor.


Infuzie de lavanda


Florile de lavanda au proprietatea de a produce o uscare usoara la nivelul tenului, ceea ce le fac ingrediente perfecte pentru tenul gras sau cu tendinte acneice. Acestea curata pielea, reduc inflamaria si calmeaza pielea.


Infuzie de menta


Daca simti ca pielea iti este obosita are un aspect terne, ii poti oferi tonusul si vitalitatea cu ajutorul unei infuzii de menta. Dupa ce ai demachiat bine tenul, sterge-l  cu o discheta de bumbac inmuiata in infuzie de menta si las-o sa actioneze pana dimineata. De asemenea, daca ai cearcane, lasa dischetele de bumbac imbinate sa actioneze cel putin jumatate de ora, insa stoarce-le bine pentru a evita senzatia neplacuta provocata de scurgerea pcaturilor catre urechi.


Infuzia de cimbru


Cimbrul este o planta puternic antibacteriana si este potrivita pentru a fi utilizata in cazul tenurilor care sufera de acnee sau diverse infectii. Este recomandat ca rozmarinul sa se utilizeze in parti egale cu musetel sau galbenele pentru a calma si vindeca pielea in timp ce o dezinfecteaza.


Infuzie de coada soricelului


Coada soricelului este o planta excelenta pentru pielea imbratranita sau deteriorata si este recunoscuta ca fiind un tonic si un antiseptic foarte bun. Utilizeaza infuzia de coada soricelului in combinatie cu cea de galbenele pentru efecte uimitoare.


Cum se face o infuzie


Clocoteste 250 ml de apa si toarn-o intr-o cana in care ai pus o lingura generoasa de planta uscata sau proaspata. Acopera cana cu o farfuriuta timp de 10 minute, dupa care strecoara lichidul si utilizeaza-l dupa ce se raceste (temperatura trebuie sa fie suportabila pentru piele).



Infuziile se aplica pe pielea proaspat curatata/demachiata, cu ajutorul unei dischete de bumbac, iar dupa tratament, pielea nu se clateste decat a doua zi dimineata.


Pe langa curatarea tenului, trebuie sa stii ca te poti folosi de aceste infuzii si pentru a face bai de abur, extrem de benefice tenului. Acestea deschid toti porii tenului, permitand astfel curatarea in profunzime si patrunderea substantelor nutritive in piele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare