Frumusete & Ingrijire

#colagen piele #colagen

4 beneficii ale colagenului pentru piele

Cel mai probabil ai auzit deja frecvent vorbindu-se de productia de colagen la nivelul pielii si de aparitia primelor riduri atunci cand aceasta scade. Odata cu inaintarea in varsta, cantitatea produsa de organism in mod natural se diminueaza, motiv pentru care pielea va avea nevoie de ajutor pentru a ramane hidratata, ferma si stralucitoare. Exista o legatura directa intre varsta, colagen si elasticitatea pielii, iar beneficiile acestuia se vad cel mai bine dupa 30 de ani, atunci cand este nevoie sa intervii.

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteina fibroasa produsa in mod natural de organism, care se regaseste in piele, par, unghii si oase. O piele hidratata, un par stralucitor si unghii lungi si sanatoase, toate se datoreaza in mare parte productiei de colagen de la nivelul corpului. Atunci cand acesta scade, e esential sa fie inlocuit printr-o dieta echilibrata si prin produse cosmetice care il au in compozitie.

Exista mai multe tipuri de colagen identificate, insa cel de tip 1 este responsabil cu sanatatea si elasticitatea pielii, se regaseste la nivelul ei, dar si la nivel de tendoane, vase de sange, oase sau organe.

Iata care sunt principalele beneficii ale colagenului pentru piele:

Colagenul mentine sanatatea pielii

O piele sanatoasa inseamna o piele ferma, iar colagenul ofera elasticitate si rezistenta. Ridurile de expresie cu care ne nastem nu vor fi atat de vizibile in prima parte a vietii, caci dupa ce radem sau ne incruntam pielea revine la normal. Acest lucru se datoreaza colagenului produs in mod natural de organism. Insa, odata cu inaintarea in varsta apar si primele semne ale scaderii productiei de colagen, iar asta se traduce prin riduri ale fetei.

Are efect anti-aging

Asa cum spuneam, colagenul are efect anti-imbatranire, iar scaderea productiei incepe sa se diminueze in jurul varstei de 30 de ani. Totusi, exista variante pentru ca pielea sa nu-si piarda din elasticitate si stralucire. Fiolele pentru ten cu colagen sunt menite sa regleze nivelul de colagen al tenului, astfel incat acesta sa ramana ferm si hidratat. In general, produsele cosmetice pe baza de colagen au efect anti-aging, sporesc elasticitatea si previn aparitia ridurilor.

Hidrateaza pielea

O piele hidratata este sanatoasa si se va pastra tanara vreme indelungata. Colagenul, care se regaseste in cele mai multe creme faciale, contribuie la hidratarea tenului si impiedica aparitia ridurilor profunde. Pont: Dupa ce ai aplicat fiole sau o crema cu colagen, maseaza usor fata cu ajutorul degetelor. In acest fel vei stimula circulatia sangelui, iar serul va fi absorbit mai bine.

Favorizeaza diminuarea vergeturilor si a cicatricilor

Un alt beneficiu al colagenului este acela ca ajuta la diminuarea vergeturilor. La fel ca ridurile la nivelul fetei, si acestea apar sau devin mai vizibile odata un inaintarea in varsta. Masajul cu o crema care contine colagen te va ajuta sa le reduci vizibil. Si tot colagenul favorizeaza disparitia mai rapida a cicatricilor de pe corp.

 

Pentru a avea o piele sanatoasa, indiferent de varsta, ​​e important sa ajutam organismul sa produca mai mult colagen sau sa-i oferim variante prin produsele cosmetice care contin aceasta substanta. Adopta un stil de viata sanatos, fa miscare, consuma alimente bogate in fibre si proteine si foloseste creme si fiole de baza de colagen. Include-le in rutina ta zilnica, alaturi de un masaj facial. Beneficiile se traduc printr-un ten luminos, ferm, fara riduri profunde.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului