Frumusete & Ingrijire

#tratamente home made #tratamente ten #tratamente cosmetice #tratamente par #frumusete si ingrijire

3 ritualuri de ingrijire practicate de femeile din Japonia

Femeile din Japonia sunt recunoscute in intreaga lume pentru faptul ca se mentin tinere si frumoase pna la varste inaintate. In loc sa le invidiezi, cel mai bine este sa te inspiri din ritualurile lor de ingrijire, pentru a avea o piele fara cusur si un par sanatos si stralucitor. Iata cateva secrete de infrumusetare pe care poti si tu sa le pui in practica:

1. Masca din faina de orez

Unul dintre secretele tineretii femeilor din Japonia este orezul, un ingredient comun pe care, cu siguranta si tu il ai acasa. Acesta are proprietati antiimbatranire si previne aparitia ridurilor, datorita antioxidantilor, mineralelor si vitaminelor pe care le contine.

Iti poti face o masca pe baza de faina de orez, pe care sa o aplici pe ten, seara, de doua-trei ori pe saptamana. Aceasta reda stralucirea tenului si il hidrateaza in profunzime, fiind potrivita atat pentru tenul gras, pentru cel mixt, cat si pentru cel uscat.

Tot ce trebuie sa faci este sa pui doua linguri de faina de orez si putin lapte, intr-un bol si sa amesteci bine pana cand obtii o pasta omogena. Aplica masca pe fata si o las-o sa actioneze timp de 15 minute, apoi clateste-te cu apa calda.

2. Bai cu aburi

Nelipsite din ritualul de ingrijire al asiaticelor sunt si baile cu abur. Acestea hidrateaza si ajuta la elimininarea impuritatilor de la nivelul pielii fetei, iar tenul tau va ramane catifelat, ca de bebelus.

Pune la fiert aproximativ doi litri de apa, iar cand da in clocot, adauga doua linguri de flori de musetel uscate si o lingura de ceai verde. Toarna apa intr-un lighean si tine capul aplecat, la aproximativ 30 de centimetri de suprafata apei. In tot acest timp acopera-ti capul cu un prosop. Stai sub aceasta baie de aburi aproximativ 10 minute. Ritualul este recomandat o data pe saptamana.

3. Uleiul de camelie

Un ingredient cu traditie veche de mii de ani in cosmetica japoneza, pe care il foloseau si faimoasele gheise, este uleiul de camelie, datorita proprietatilor miraculoase ale acestuia. Il poti folosi ca sa ai un par stralucitor si matasos. Contine antioxidanti, care ofera protectie impotriva razelor UV si are si proprietati emoliente, datorita acidului oleic. Totodata, previne si aparitia firelor despicate, lipsite de vlaga.

Aplica ulei de camelie pe toata lungimea firului de par si acopera-ti capul cu un prosop. Lasa uleiul sa actioneze 30 de minute, apoi spala-te pe cap. Poti urma acest tratament o data pe saptamana.

Sursa foto: beauty4free.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare