Fitness

#sport #fitness #exercitii fizice

Cum sa incepi si sa continui programul de sport

Una dintre promisiunile pe care multi dintre noi le fac la inceput de an, dupa mesele copioase de sarbatori de iarna , este aceea de a face sport. Totusi, de multe ori ne dam seama ca este destul de dificil sa ne apucam de un program de fitness si cu atat mai greu este sa-l urmam.  Pentru a reusi sa ajungi acolo unde ti-ai propus, sa ai conditia fizica si trupul dorite, iata cativa pasi care iti vor usura treaba.


1 Achizitioneaza echipamentul


Achizitionarea echipamentul sportiv este primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a pune “pe roate” toata actiunea. Cumpara o pereche de adidasi comozi, usori, cu o talpa flexibila si un echipament de sport din bumbac pentru a-ti lasa pielea sa respire. Dupa ce ai echipamentul complet, totul parca devine mai usor.



2 Stabileste un program

In functie de ce fel de exercitii alegi, organizeaza un orar de care sa tii cont. Daca alegi sa mergi la o sala specializata sau sa mergi in parc sa alergi, rezerva-ti trei zile pe saptamana, cate o ora jumatate pentru fiecare zi.  Daca vrei sa faci sport la tine acasa (abdomene, bicicleta medicinala , genuflexiuni etc) poti incepe cu un program de 3 zile pe saptamana, iar in timp poti face exercitiile zilnic, cate jumatate de ora.

Daca ai inceput programul, nu amana pentru motive de lene, iesiri cu prietenii la bere sau aparitia unui nou serial la TV.

3 Gaseste exercitiile potrivite

In functie de rezultatele pe care le doresti, gaseste niste exercitii fizice care sa ti se potriveasca. Daca vrei sa scapi de burtica sau vrei sa recapeti “patratelele” pe care le aveai in urma cu ceva vreme, nu te rezuma doar la abdomene simple. Pe internet sau in revistele de specialitate vei gasi sute de exercitii, mai grele sau mai usoare, care lucreaza toti muschii abdomenului. De asemenea, daca iti doresti un fund bombat, exista foarte multe exercitii care iti vin in ajutor.

Daca iti este mai usor, poti cumpara DVD-uri specializate si poti face sport in timp ce te uiti la televizor.


4 Ia-ti un partener

Fie ca este vorba de partenerul de viata , sora, fratele, mama, colega sau cel mai bun prieten, convinge inca o persoana sa faca exercitii alaturi de tine. Este mult mai usor sa te tii de promisiune cand este mereu cineva langa tine care sa te incurajeze si eventual cu care sa te iei la intrecere.

5
Ai grija la alimentatie

Alimentatia este un lucru foarte important atunci cand corpul tau este supus unui efort fizic intens.  In primul rand, trebuie sa bei mai multe lichide decat in mod normal deoarece prin transpiratie vei pierde multa apa.

Este recomandat sa te hranesti foarte bine pentru a avea energia si puterea necesara, insa cu jumatate de ora  inainte de antrenamente nu consuma alimente grele, care sa-ti cada greu la stomac. Este de ajuns sa mananci o banana sau un baton proteic pentru a avea energia necesara.

In general, daca vrei sa slabesti si sa ai un corp mai armonios, este recomandat sa adopti un anumit tip de alimentatie: carne slaba de pui sau peste, fructe si legume, cereale, lactate cu un continut scazut de grasimi si oua.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare