Fitness

#abdomen #muschi #exercitii fizice #sport #slabit

Cum sa ai un abdomen plat

Multe femei se intreaba daca vor avea vreodata un abdomen plat. Raspunsul este afirmativ, insa numai cu exercitii fizice adecvate si solutii anti-balonare. Primul pas: intarirea muschilor stabilizatori ai bazinului. Adevaratul truc este sa lucrezi muschii abdominali din diferite unghiuri si pozitii si sa intaresti muschii lombari.

Fortifierea muschilor abdomenului si ai spatelui te ajuta sa obtii o mai buna stabilitate si totodata vei putea preveni eventuale leziuni ale spatelui, ale gatului.

Iata exercitiile fizice necesare pentru a avea un abdomen plat:
„Scaunul”
Acest exercitiu are scopul de a intari muschii de jos ai abdomenului. Stai intinsa pe spate, genunchii indoiti la 90 de grade in unghi drept, ca si cum ai fi asezata pe un scaun. Picioarele se tin in acest timp in aer. Inspira, tragand genunchii catre piept, apoi expira impingand picioarele in pozitia initiala. Atentie: asigura-te ca iti mentii picioarele indoite, ca si cum le-ai odihni pe sol. Repeta aceasta miscarea de 10 ori.
„100”
Exercitiul are scopul de a intari muschiul drept abdominal, muschi situat in centrul abdomenului. Stai alungita pe spate, cu bratele pe langa corp si cu picioarele intinse. Ridica umerii, capul si picioarele la o inaltime considerabila si executa cu bratele mici batai rapide in aer, respirand la fiecare bataie. Fa 10 serii a cate 10 batai, cu o pauza de cateva secunde intre fiecare serie.
„Cobra”
Prin acest exercitiu, lucrezi regiunea lombara si intinzi muschii abdominali. Stai intinsa pe burta, picioarele alungite, cu calcaiele lipte, mainile pozitionate in regiunea pieptului, cu coatele lipite. Pune mainile pe sol, inspira curaband spatele, astfel incat sa poti privi tavanul camerei. Revino la pozitia de plecare expirand si relaxand complet muschii corpului. Executa 3 serii a cate 5 miscari.
„Mingea”
„Mingea” este un exercitiu care se bazeaza in general pe respiratie, prin care iti fortifici muschii abdomenului, reduci stresul, elimini toxinele si ameliorezi circulatia sangvina. Intinsa pe spate, pune mainile pe abdomen, in timp ce iti tii ochii inchisi. Membrele trebuie sa fie cat se poate de relaxate. Inspira numarand 8 secunde, umfland abdomenul ca o minge, apoi expira numarand 10 secunde, scotand aerul din abdomen, tragand cat mai mult in jos buricul. Executa 10 respiratii in 6 serii.
Alimentatia sanatoasa, esentiala pentru un abdomen plat
Un abdomen rotund nu este numai rezultatul acumularii de tesuturi cu grasime. In cazul multor persoane, aparitia neplacutei burtici este cauzata de balonarea intestinelor. Aceasta balonare este favorizata de o alimentatie deficitara sau de variatii hormonale ( sindrom premenstrual , premenopauza , administrarea unor anticonceptionale nepotrivite, tratament hormonal gresit dozat etc). Pentru a ajuta abdomenul sa se desumfle, este indicat sa urmezi cateva reguli alimentare:

  • Evita constipatia, consumand zilnic fibre. Privilegiaza painea si cerealele integrale, pastele fainoase din grau si orez. De asemenea, nu uita de sa consumi fructe si legume, deoarece contin o importanta sursa de fibre, vitamine si minerale;
  • Bea mai multa apa sau ceai pentru a-ti ajuta organismul sa asimileze fibrele si astfel sa previna constipatia;
  • Nu manca foarte sarat pentru a evita retentia de apa in organism;
  • Renunta la bauturile gazoase, deoarece favorizeaza balonarea. Din acelasi motiv, incearca sa eviti pe cat posibil guma de mestecat , deoarece introduci aer in stomac cu fiecare mestecare;
  • Evita consumul mare de zahar pentru ca stimuleaza fermentatia alimentelor;
  • Mananca lent, mestecand foarte bine alimentele si stai in pozitie dreapta la masa, niciodata tolanita in pat.

Citeste despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare