Fitness

# sport acasa #avantaje #fitness #sport

Avantajele antrenamentului acasa: Cum sa-ti amenajezi o mica sala de sport?

O sala de sport la domiciliu, intr-un spatiu de recreere al casei – intr-o camera spatioasa, in garaj sau pe terasa – este extrem de convenabil, mai ales in ziua de azi, cu restrictiile legate de COVID-19.

 

O sala de fitness pe proprietatea ta este o facilitate excelenta, pentru ca te poti antrena in weekend, sau oricand vrei, fara a pierde timp pentru a te deplasa la o sala de gimnastica din oras. Acasa iti poti planifica timpul asa cum doresti, pentru a face si sport, folosind echipamentele specializate, fara stres, in confortul personal.

Antrenamentul acasa iti aduce multe avantaje, ca de exemplu:

  • Te ajuta sa te mentii in forma, fara a mai plati un abonament la sala, in oras
  • Este o solutie buna pentru a slabi si a-ti tonifia musculatura corpului, chiar daca esti incepator
  • Poti face antrenament in mod regulat, fara a pierde timp si bani
  • Ai posibilitatea de a te antrena mai mult si asta iti va aduce rezultate bune
  • Poti face zilnic antrenament aerobic, iar asta te ajuta sa arzi caloriile in exces, sa-ti reduci greutatea si nivelul de tesut adipos, lucru important daca ai cateva kg in plus
  • Iti reduci riscul de a dezvolta multe boli,  iti cresti eficienta sistemului circulator si respirator
  • Iti mentii sanatatea generala a organismului.

Prin antrenament acasa, intens, dar care dureaza de regula 15-20 de minute, iti mentii sanatatea cardiovasculara. Asta inseamna sa incepi cu un antrenament aerobic si sa-i cresti treptat intensitatea, dar sa scurtezi treptat si durata. Prin acest antrenament pe interval, inima lucreaza la frecvente variate de pana la 90% in faza de accelerare si de pana la 65% ritm cardiac maxim in faza de repaus.

In acest fel iti imbunatatesti rezistenta corpului, musculatura, iti cresti eficienta sistemului circulator. Antrenamentul poate include dans, mers pe banda de alergare, saritul la coarda, inot, mers pe bicicleta stationara si altele.

Prin alergare cu ritm mare arzi 750 kcal pe ora, prin dans arzi 370 kcal pe ora, prin inot arzi 470 kcal pe ora, prin saritul corzii arzi 500 kcal pe ora, iar prin mers pe bicicleta stationara arzi 430 kcal pe ora. Poti face 3 antrenamente pe saptamana, pentru a avea si timp de odihna. Ideea este sa nu ajungi la epuizare sau la supraantrenament. 

Amenajarea unei sali de sport la domiciliu

Pentru asta ai nevoie de o camera sau un spatiu alocat salii de sport. Aceasta sala nu trebuie sa fie foarte mare, ci atat cat sa-ti incapa in ea echipamentul necesar. Desigur, planificarea echipamentului se face tinand cont de spatiul disponibil pe care il ai, la domiciliu. 

Poti gasi diferite optiuni de antrenament de tip cardio, forta, fitness, greutati, bare si accesorii sportive la magazinul nab.ro ce are produse specializate, de la cele mai mari firme din lume. Aceste produse sunt de calitate inalta si includ si echipamente pentru o suprafata compacta, cum este cea de acasa, ca de exemplu:

  • Echipamente cu greutati libere, banca fitness reglabila
  • Aparate cardio precum bicicleta de spinning, banda de alergat, bicicleta eliptica
  • Aparat de tractiune spate, aparat ramat spate, aparat multifunctional fitness
  • Aparat presa picioare, banca abdomene
  • Accesorii de fitness care sunt potrivite pentru o sala de sport – saltea de yoga, gantere, minge masaj si altele.

Aceste echipamente pot fi luate in considerare in functie de spatiul disponibil, de acasa. Unele echipamente, cum sunt cele de forta sau cu greutati, necesita o pardoseala foarte rezistenta, care absoarbe impactul greutatilor, pentru ca, in caz contrar, ele pot deteriora podeaua.

Acest spatiu de recreere necesita si un sistem de divertisment – precum muzica, Internet, TV – pentru a te delecta in timp ce te antrenezi. De asemenea, ai nevoie si de un sistem de aer conditionat si un sistem de ventilatie adecvat. In acest mod vei avea o experienta de antrenament perfecta.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare