Financiar

#emil boc #legea salarizarii #bugetari

Boc: Legea salarizarii unitare trebuie finalizata

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca legea salarizarii unitare trebuie finalizata deoarece fara ea nu poate fi intocmit bugetul, principiul pe care se merge fiind ca cei care au pierdut 25% din salariu sa recupereze o parte in 2011, potrivit Mediafax. 


Emil Boc a precizat, la Ministerul Muncii, unde s-a intalnit cu sindicalistii, ca a fost doar o noua discutie privind salariul minim pe economie, dar ca negocierile vor continua. El a subliniat ca discutiile s-au axat in principal pe legea salarizarii unitare deoarece Guvernul, in septembrie, va promova legea in Parlament si va stabili salariul minim pe 2011.

"Avem nevoie de aceasta lege pentru ca fara lege nu putem face bugetul pe anul viitor", a declarat premierul. El a spus ca principiul de baza pe care se merge este ca cei care au pierdut la salarii prin diminuarea cu 25% vor recupera o parte in 2011.

"De aici incepe discutia", a precizat Emil Boc. Premierul a spus ca vineri va avea loc o intalnire cu patronatele. O intalnire pe aceste teme a avut loc si vineri, la Palatul Victoria, la discutii participand si premierul Emil Boc.

Atunci, sindicalistii au spus ca luni vor primi din partea Guvernului proiectul noii Legi a salarizarii, urmand sa aiba loc discutii intre cele doua parti pentru analizarea acestuia.

Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitri Costin, a declarat, vineri, la finalul discutiilor cu premierul, care au avut loc la Palatul Victoria, ca Legea 330 "va deveni istorie, in septembrie va fi inlocuita". Costin a mentionat ca salariile de referinta din aceasta noua lege a salarizarii nu vor mai fi cele din 2009, ci actualele salarii, adica cele diminuate cu 25 la suta.

Liderul BNS a mai spus ca premierul a discutat cu sindicalistii despre posibile majorari salariale cu 10-15 la suta, in 2011, mai mult pentru cei cu venituri mici, precizand ca, in prezent, o treime din populatia activa, respectiv 1,5 milioane de angajati, primeste salariul minim pe economie.

Costin a subliniat faptul ca in fiecare an va fi data o lege speciala care va stabili nivelul de salarizare, tinandu-se totodata cont de Legea bugetului din anul respectiv.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea