Financiar

#afaceri # automatizare afacere

Automatizarea - 4 strategii de succes pentru afacerea ta

Fie ca ne referim la productie, fie la vanzari, managementul resurselor umane sau logistica, adaptarea la tehnologiile automatizate poate fi cheia succesului pentru un business. Potrivit unui studiu realizat de McKinsey, 31% dintre companii si-au automatizat deja diferite segmente ale afacerii, iar aceasta initiativa le-a adus succes in atingerea obiectivelor lor.

Descopera, in continuare, patru strategii de succes prin care iti poti automatiza si creste businessul.

1. Eficientizeaza procesul de productie

Automatizarea procesului de productie contribuie la optimizarea acestuia si creste profitabilitatea. Personalul nu se va mai concentra asupra sarcinilor de lucru repetitive, care pot fi automatizate, ci se va dedica altor activitati mai importante.

Spre exemplu, in loc sa isi petreaca timpul cu introducerea manuala a datelor, procesarea comenzilor sau verificarea stocurilor, angajatii se pot implica in sarcini precum dezvoltarea unor noi servicii sau a unor analize de piata.

De asemenea, in cadrul procesului de productie pot fi folosite anumite masini si roboti pentru a prelua activitatile repetitve, care pot fi standardizate, precum asamblarea, sortarea si impachetarea produselor.

Automatizarea procesului de productie aduce cu sine nevoia implementarii unor noi proceduri de lucru, iar angajatii vor trebui instruiti pentru utilizarea noilor echipamente.

Procesul de automatizare a productiei poate necesita un buget considerabil, iar daca nu dispui de banii necesari, poti apela la un credit pentru afacere de la o institutie financiara nebancara (IFN). Iata de ce poti beneficia daca esti administratorul unui SRL, SA, II sau IF, cu o activitate de cel putin 12 luni:

  • Un credit de pana la 235.000 RON si un consilier care te va ajuta cu intreg procesul in cazul sumelor ce depasesc 100.000 RON;
  • Un proces de aplicare 100% online pentru sume de până la 100.000 RON;
  • Doar 2 documente necesare: extrasul de cont pe ultimele 3 luni si ultima balanta disponibila;
  • O perioada de rambursare de pana la 24 de luni pentru capitalul de lucru si de pana la 48 de luni pentru investitii; 
  • Amanarea platii ratei pentru 30 de zile (doar o singura data pe durata contractului).

2. Introdu un sistem de automatizare in vanzari

Prin intermediul sistemelor de gestionare a relatiilor cu clientii (CRM), poti automatiza o serie de activitati, de la trimiterea de e-mailuri promotionale pana la segmentarea clientilor in functie de comportamentul lor de cumparare.

Spre exemplu, daca ai un magazin online, poti folosi un sistem de automatizare prin intermediul caruia sa trimiti e-mailuri personalizate clientilor care au abandonat cosul de cumparaturi. In plus, le poti oferi chiar si un cod de reducere pentru finalizarea comenzii.

De asemenea, poti optimiza campaniile de publicitate online, astfel încât fiecare anunt sa ajunga la segmentele de public cele mai relevante.

3. Foloseste automatizarea in managementul resurselor umane

Automatizarea poate aduce rezultate excelente in managementul resurselor umane. Prin intermediul solutiilor software moderne se permite automatizarea proceselor precum recrutarea, salarizarea, gestionarea zilelor libere si a concediilor medicale, pontajul sau trainingurile.

O astfel de solutie software este HRM (Human Resources Management), care asigura nevoile de baza in cadrul departamentului de resurse umane.

4. Automatizeaza procesele administrative si de logistica

Procesele administrative si cele logistice consuma destul de mult timp si resurse. Pentru a automatiza aceste procese, implementarea unui sistem ERP (Enterprise Resource Planning) poate fi de mare ajutor.

Acest sistem economiseste timp, elimina erorile si imbunatateste comunicarea intre departamente. Prin intermediul sau poti automatiza contabilitatea, emite si gestiona facturi, inregistra costurile si incasarile. Astfel, vei avea mereu informatiile necesare la indemana si acces de la distanta.

Asadar, automatizarea este un partener puternic pentru orice afacere. Aceasta iti permite sa iti maximizezi eficienta si sa-ti optimizezi resursele.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea