Activitati pentru copii

#vorbit in public

Public speaking pentru copii: Importanta si beneficii

Vorbitul in public este o abilitate pe care nu multi o au. Iar asta pentru ca teama de a vorbi in public este a doua cea mai mare fobie din lume, dupa teama de moarte, asa cum arata studiile.

La fel de comuna si in randul copiilor, teama de a vorbi in public poate fi eliminata prin antrenament constant chiar de la o varsta frageda. Si asta pentru ca, la un moment dat, poate deveni o necesitate reala pentru a avansa in cariera.

Importanta cursurilor de public speaking pentru copii

Exista multe cursuri de public speaking pentru copii care devin din ce in ce mai populare pe zi ce trece. In aceasta era a concurentei, increderea in sine este cheia pentru reusita. Iar cei mai buni public speakeri sunt persoane influente care ajung in functii publice. Sa ne uitam la cateva dintre motivele pentru care public speaking-ul este important, mai ales pentru cei mici.

Imbunatatirea in m ediul academic

In aproape fiecare proiect, elevii sunt invitati sa tina prezentari. Cu gandirea analitica pe care o invata din public speaking, ei isi vor putea aplica abilitatile in a crea prezentari excelente. Un public speaker increzator are capacitatea de a avea o prezenta publica puternica, ceea ce il va ajuta in diferite domenii ale vietii.

Atunci cand le sunt adresate intrebari care necesita o gandire critica, ei sunt capabili sa raspunda la acestea in mod inteligent. Cu pregatirea lor in public speaking, ei vor fi, de asemenea, capabili sa gestioneze cu incredere evaluarile, chiar si atunci cand ele au loc in fata unei multimi.

Abilitati de comunicare dezvoltate

Public speaking-ul pentru copii joaca un rol important in a-i face sa comunice si mai eficient. Copiii sunt capabili sa-si exprime ideile si gandurile intr-o maniera clara. Cu toate acestea, pentru a deveni un speaker bun este nevoie de practica.

Exista multe cursuri de public speaking pentru copii care ofera o multime de oportunitati pentru ca acestia sa exerseze si sa-si exprime ideile clar. Copiii care se inscriu la astfel de cursuri invata sa-si formeze opinii valoroase si sa le impartaseasca cu incredere lumii, iar cursurile de debate ii invata sa-si argumenteze propriile puncte de vedere.

Abilitati de ascultare dezvoltate

Un public speaker bun este cel care nu se descurca de minune doar la a tine discursuri excelente, ci si unul care ii poate asculta pe ceilalti, ceea ce il va ajuta sa raspunda in fata ideilor. In timp ce invata abilitatile de a vorbi in public, copiii sunt adesea pusi in situatii in care trebuie sa asculte o alta parere si sa raspunda in mod corespunzator. Iar cand deprind aceasta noua abilitate, copiii sunt capabili sa inteleaga subiecte complexe.

Abilitatile de ascultare sporesc si moralitatea unui copil. Acestia devin automat mai empatici si sunt capabili sa construiasca relatii mai bune cu familia lor si cu ceilalti din jur.

Abilitatea de a influenta si de a convinge

Capacitatea de persuasiune si de a influenta este ceea ce face o persoana un adevarat lider. Un speaker inteligent ii va convinge pe ceilalti sa creada in ideile sale. Este necesar ca cei mici sa se simta confortabil vorbind in public, pentru ca ei sunt liderii viitorului si trebuie sa aiba capacitatea de a-si impartasi ideile lumii, pe care, mai tarziu, o vor influenta.

Increderea si stima de sine

Prin cursurile de public speaking, copiii isi vor dezvolta increderea si vor avea o mai mare stima de sine, ceea ce ii va ajuta pe tot parcursul vietii. Fie ca este vorba de promovarea unui examen sau doar de captarea atentiei celorlalti, copiii care pot comunica inteligent in public vor fi intotdeauna indrazneti si increzatori.

Copiii pot suferi de o stima de sine scazuta atunci cand sunt supusi discriminarii si bullying-ului. Cele mai multe dintre problemele unui copil pot fi, de fapt, rezolvate prin sustinerea ideilor pe care acesta le are. Odata ce invata sa infrunte lumea fara teama, copiii devin increzatori si sunt dispusi sa accepte provocari mai mari.

Aptitudini organizatorice

Public speaking-ul presupune ca cei mici sa fie mai organizati si sa devina planificatori mai buni, pentru a raspunde provocarilor. Ei deprind obiceiul de a planifica ideile, ceea ce ii va ajuta pe tot parcursul vietii sa devina mai organizati.

Pe masura ce cresc si isi asuma responsabilitati mai mari, abilitatile lor de organizare si de planificare se vor dovedi valoroase. Ei vor putea avea o minte mai analitica, care va ajuta la rezolvarea problemelor.

Toti acesti factori ii fac pe copii sa fie pregatiti pentru viitor si sa exerseze rolul de lider influent, pe masura ce cresc. Tocmai de aceea, cursurile de public speaking pentru copii reprezinta o activitate excelenta pentru dezvoltarea armonioasa a celor mici.

FOTO: publicspeakingschool.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau