Activitati pentru copii

# articole inot # inot copii #beneficii inot #inot

Profita de vara si da-ti copilul la inot! Ce beneficii are inotul pentru copii

Inotul este sportul ideal la orice varsta. Copiii, cu atat mai mult trebuie sa ia lectii de inot, deoarece acestea au nenumarate beneficii asupra dezvoltarii lor fizice. In plus, inotul ajuta si la dezvoltarea psihologica si emotionala, dar si la o mai buna socializare.

 

Iata, asadar, care sunt principalele beneficii ale inotului pentru copii!

1. Invata siguranta in apa

Potrivit unor cercetari, inecul ramane principala cauza de deces, cand vine vorba de accidente, in randul copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 ani si a doua cauza de deces pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 14 ani. Si in timp ce prevenirea inecului are nevoie de ore in sir de protectie, s-a dovedit ca lectiile de inot reduc considerabil risculde inec. Mai exact cu 88%. 

In timpul lectiilor de inot copiii invata nu numai cum sa inoate si cum sa-si tina respiratia, dar si cum sa recunoasca pericolele si sa se fereasca de ele.

2. Exercitiu fizic placut

Inotul este o metoda distractiva de a va mentine copiii activi si sanatosi pe tot parcursul anului, dar mai ales vara cand tind sa devina mai sedentari. In timp ce majoritatea persoanelor stiu ca inotul este un exercitiu cardio benefic pentru masa musculara si pentru dezvoltare, acesta are  o multime de alte beneficii pentru sanatate, cum ar fi imbunatatirea rezistentei, echilibrului, fortei, flexibilitatii si multe altele!

3. Imbunatateste somnul

Copiii par sa aiba o cantitate nelimitata de energie. In timp ce ai crede ca ar trebui sa o arda in cursul zilei, copiii au nevoie sa isi exerseze fiecare muschi in mod productiv. Tocmai de aceea inotul este perfect pentru ei!

4. Imbunatateste memoria

Inotul ajuta, de asemenea, la intarirea partii din creierul lor care este asociata cu invatarea si memoria. Asadar, in timp ce copiiistapanesc stilul bras, fluture, stilul liber si spate, gandeste-te la tot binele pe care il face, nu doar pentru corpul lor, ci si pentru mintea lor.

5. Imbunatateste concentrarea

Inotul necesita destul de multa coordonare, atat fizic cat si mental. Exista un accent pe tragerile de brat si lovituri de picior, si controlul respiratiei - ceea ce nu le permite sa-si piarda concentrarea. Acest exercitiu le va fi util la scoala, cand vor fi nevoiti sa stea concentrati perioade intregi de timp.  

6. Construieste caracterul

Pana acum, stim ca siguranta in apa este o abilitate pe viata pe care copiii o invata in timpul lectiilor de inot, totusi, inotul ii invata pe copii si alte lectii de viata utile. Pe masura ce invata diferite miscari de inot si metode de siguranta in apa, ei vor invata si despre perseverenta, importanta efortului, rezilienta si multe altele!

7. Creste increderea

Copiii pot fi ingrijorati cand vine vorba de incercarea unor lucruri noi. Poate fi impunator pentru copii sa se avante in piscina fara sa se tina de marginile acesteia. Insa cand vor reusi sa inoate pana la celalalt capat al bazinului, fericirea acestora va fi uriasa. Tocmai de aceea este important sa cauti un loc sigur in care copilul sa-si poata depasi temerile. Atmosfera si legatura cu instructorul este foarte importanta.

Cum sa te pregatesti pentru prima lectie de inot a copilului tau 

Daca ai gasit cursuri de inot copii in apropiere de casa si te-ai hotarat sa-l inscrii pe cel mic, urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este sa te informezi de ce echipament inot are nevoie. Fiecare bazin are propriile reguli, insa cele mai multe cer o casca pentru protectia parului. De asemenea, unele bazine pot cere dopuri pentru urechi si o anumita costumatie vestimentara. Prin urmare intereseaza-te inainte de a ajunge cu micutul la prima lectie de inot.

De asemenea, este important sa stii daca va fi necesar sa cumperi accesorii inot sau vei gasi la bazin toate cele necesare; colaci, plute, pernute, etc).  

Iata o lista cu articole inot care sa te ajute sa fii pregatita cum se cuvine in pria zi a copilului la bazin:

 

  • costumul de inot
  • prosoape
  • sampon/gel de dus
  • agrafe de par/benzi de par
  • casca de inot
  • bani/monede de vestiar (daca este necesar)
  • ochelari de protectie (acestia nu sunt de obicei necesari pentru incepatori, iar unele piscine pot avea politici privind utilizarea lor)
  • plutitoare/benzi de brat (acestea sunt de obicei furnizate la fata locului)
  • scutece de inot pentru copiii de pana in 3 ani
  • o sticla cu apa
  • un sandwich sau un baton proteic pentru dupa antrenament

 

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele