Activitati pentru copii

#cartil #carti copii #lectura #educatie #copii

Educatie continua prin lectura! De ce sa faci abonamente la carti pentru copii

Didactica Publishing House continua demersul activ de sprijinire a educatiei prin metode si resurse alternative lansand un nou produs, abonamentele pentru copii. Impartite pe grupe de varsta si avand ca focus dezvoltarea unor abilitati punctuale, acestea presupun livrarea lunara a unui pachet ce contine carti, jocuri si activitati selectate de specialisti in educatia si dezvoltarea copilului. Astfel, noul produs vine in intampinarea parintilor care doresc sa ofere celor mici ocazia de a explora lumea, dar si pe sine, prin activitati interactive, adaptate fiecarei categorii de varsta.

 

Dezvoltarea cognitiva, a vocabularului si abilitatilor de comunicare, a gandirii logice, a creativitatii si imaginatiei, explorarea sinelui si a emotiilor, sunt cateva dintre abilitatile pe care specialistii le-au urmarit in crearea celor doua categorii de abonamente de carti pentru copii. Totodata, pachetele vizeaza si formarea unei baze solide de cunostinte explorand, cu ajutorul povestilor si materialelor educationale, notiuni de geografie, botanica, zoologie, matematica si initierea in limbile straine.

Fiecare pachet este construit astfel incat copiii sa redescopere constant bucuria lecturii si a invatarii, prin carti si activitati interactive, ce pot fi facute atat individual, cat si impreuna cu parintii. Acesta va contine titluri consacrate din portofoliul DPH, dar si unele noi, fiind pachete dinamice si adaptate fiecarei teme lunare.

Incurajam lectura permanenta, fiind motivati de studiile in domeniu care ne confirma de fiecare data ca expunerea timpurie a copiilor la lectura ajuta la dezvoltarea vocabularului, creativitatii si logicii. Aceste abonamente au fost create cu scopul de a aduce nerabdare in randul copiilor care vor primi lunar un pachet-surpriza, dar si sa vina in ajutorul parintilor care doresc sa-si ajute copiii sa invete prin joaca, a precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.

Abonamentele vizeaza copiii cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani si costa 280 lei varianta de abonament pentru trei luni, respectiv 499 lei cea pentru 6 luni. Reducerea medie fata de pretul cartilor achizitionate separat este de 40-50%. Ambele variante de abonamente beneficiaza de transport gratuit, pachetele fiind livrate intre 1 si 15 ale fiecarei luni.

Am preferat impartirea abonamentelor pe grupe apropiate de varsta deoarece salturile cognitive in primii ani de viata sunt foarte mari. Activitatile pentru 3 ani se potrivesc celor de 4 ani, dar copiii de 4 ani si jumatate ar putea fi intr-o noua etapa. De aceea, parintii se pot orienta fie pentru abonamentul de 3-4 ani, fie pentru cel de 4-5 ani, in functie de dezvoltarea copilului, a mai precizat Florentina Ion.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau