Activitati pentru copii

#activitatii copii #jocuri copii #beneficii

Beneficiile jocurilor si a activitatilor de indemanare pentru copii

Activitatile si jucariile Montessori sunt foarte benefice in dezvoltarea copiilor, ajuta in educatia lor, dar le faciliteaza si modul in care isi dezvolta abilitatile.

Beneficiile jucariilor si activitatilor Montessori

Activitatile de tip Montessori sunt extrem de benefice pentru copilul tau si il ajuta din multe puncte de vedere, precum imbunatatirea si insusirea coordonarii dintre mana si ochi, dezvoltarea dexteritatii si identificarea si rezolvarea sarcinilor specifice varstei.

Din punct de vedere emotional, activitatile Montessori ii pregatesc pe cei mici ca atunci cand vor deveni adulti sa nu fie crispati sau stresati si sa-si dezvolte imaginatia, dar si gandirea intr-un mod creativ.

Jucarii si activitati Montessori sunt ideale in dezvoltarea increderii in sine, astfel ca acestia reusesc sa isi insuseasca atat abilitati diverse, dar si increderea ca reusesc sa realizeze anumite sarcini si sa le duca la bun sfarsit.

Jucarii interactive

Intrucat aceste jucarii sunt interactive, imbunatatesc intr-un mod extraordinar cooperarea celor mici.

Jocurile Montessori dezvolta foarte bine si partea de indemanare. Reusesc sa inteleaga prin intermediul lor legatura dintre partile corpului sau si modul in care le pot utiliza pentru a realiza actiuni. Astfel ca aceasta categorie de jocuri de indemanare pentru copii nu trebuie sa lipseasca din colectia celor mici. Un alt element pe care trebuie sa il ai in vedere este numarul jucariilor. Acesta nu trebuie sa fie unul exagerat deoarece copiii vor fi bulversati de un numar mare de jucarii. Important este ca tu sa faci alegerea potrivita si sa optezi pentru jucariile necesare etapei prin care trece copilul tau, etapa in care cu siguranta trebuie sa isi dezvolte anumite abilitati.

Cu ajutorul jucariilor Montessori il poti pregati si pentru perioada cand va merge la scoala. In categoria jocurilor aritmetice vei regasi puzzle-uri cu cifre pe care trebuie sa le potriveasca la locul fiecareia sau diverse numaratori ce implica operatii matematice. Acestea sunt divers colorate, ajutand in acest mod si la dezvoltarea identificarii si recunoasterii culorilor. In aceeasi categorie pentru pregatirea celui mic pentru scoala vei regasi si diverse puzzle-uri din lemn cu litere pe care trebuie sa le potriveasca. Astfel reuseste sa isi insuseasca literele si sa le recunoasca.

Este recomandat ca jucariile Montessori sa faca parte din dezvoltarea copiilor, iar tu ca parinte ai datoria sa analizezi in permanenta comportamentul celui mic pentru a sti care sunt jucariile si activitatile de care are nevoie.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau