Activitati pentru copii

# activitati aer liber #activitati in aer liber #aer liber

3 idei de activitati in aer liber pentru toata familia

Pentru ca ne aflam deja in sezonul cald, este vremea activitatilor de exterior ce pot fi realizate impreuna cu intreaga familie. In acest articol iti vom oferi cateva idei practice care sa va incante pe toti si cateva sfaturi si recomandari utile pentru a realiza pregatirile necesare. Citeste in continuare pentru a afla ce iti propunem.

3 idei de activitati in aer liber pentru toata familia

1. Picnic

Cel mai la indemana lucru pe care il puteti face cu totii este sa organizati un picnic in natura, undeva aproape de casa si, totusi, departe de zgomotul orasului. Puteti merge intr-o mica padure din apropiere, pe un deal sau chiar intr-o zona mai retrasa dintr-un parc public. Sneakersii pentru barbati si incaltamintea sport pentru mamica si copii nu trebuie sa va lipseasca atunci cand decideti sa petreceti ziua in natura.

Veti avea nevoie, de asemenea, de un cosulet in care sa puneti preparatele ce urmeaza sa fie savurate sub razele soarelui. Nu uitati de crema de protectie solara, o patura pe care sa va intindeti si buna dispozitie - absolut necesara pentru a va transforma ziua intr-o amintire de neuitat. 

2. Parc de distractii

Nimic nu poate fi mai incantator pentru cei mici decat sa va petreceti ziua intr-un parc de distractii unde acestia pot alerga de la un carusel la altul, facandu-si noi prieteni intre timp. Parintii pot retrai momente asemanatoare din propria copilarie si se pot bucura de vremea de afara savurand limonada, vata de zahar si participand alaturi de copii la diverse activitati.

Daca alegeti o locatie suficient de mare, cu siguranta nu va veti plictisi petrecand intreaga zi printre muzica de carnaval, clovni si oameni pictati pe fata cu modele colorate. O astfel de activitate de familie trebuie insa organizata din timp, asa ca asigurati-va ca alegeti o zi insorita si ca aduceti cu voi toate bagajele necesare.

Sticla cu apa reutilizabila nu trebuie sa va lipseasca din ghiozdane si nici hainele de schimb, jachete mai groase sau esarfele - in cazul in care vremea se racoreste inspre asfintit.

3. Vanatoare de comori

O vanatoare de comori in propria curte poate fi organizata pe tot parcursul anului, fara sa existe neaparat nevoie de o sarbatoare precum Pastele pentru a face acest lucru. Veti avea nevoie de un membru al familiei sau o cunostinta care sa nu participe alaturi de voi la distractie, pentru ca cineva trebuie sa ascunda pretioasele obiecte pe care le veti alege prin imprejurimi.

Fiecare membru al familiei va porni astfel in propria cautare de comori, incercand sa se ghideze dupa anumite indicii pentru a le descoperi. Poate fi vorba despre bomboane de ciocolata, animale de plus sau alte asemenea obiecte care ii vor incanta in special pe cei mici. Castigatorul va fi cel care strange cele mai multe comori, insa activitatea aceasta se poate intinde si pe parcursul unei intregi zile si va aduce tuturor o mare satisfactie.

Speram ca ideile pe care ti le-am propus sa te inspire si sa te ajute sa petreci timp de calitate impreuna cu familia ta. Este momentul sa profitati de vremea frumoasa de afara si sa participati impreuna la activitati stabilite de comun acord.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau